Tobă: E extrem de important ca alegerile locale să fie organizate impecabil, fără probleme şi suspiciuni

28

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a subliniat joi, 21 aprilie, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că este extrem de important ca alegerile locale să fie organizate impecabil, fără niciun fel de problemă, fără niciun fel de suspiciune.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI Tobă a solicitat ca de la nivelul prefecturilor şi comisiilor tehnice judeţene pentru coordonarea organizării scrutinului local să se transmită tuturor celor implicaţi mesajul de imparţialitate şi fermitate în aplicarea legii.

Videoconferinţa a urmat unei întâlniri a ministrului, în calitate de preşedinte ale Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale, cu membrii acestei structuri, care a avut scopul de a evalua stadiul îndeplinirii sarcinilor care revin ministerelor, instituţiilor prefectului şi celorlalte autorităţi pentru pregătirea scrutinului din 5 iunie.

Citeste si:  S-au exportat cereale şi preparate pe bază de cereale în sumă de 1,987 miliarde de euro,

Sursa citată precizează că MAI a finalizat procedura de achiziţie pentru confecţionarea a 18.088.116 timbre autocolante. De asemenea, adaugă comunicatul, a fost realizată licitaţia deschisă şi urmează să fie semnate şi acordurile-cadru pentru achiziţia ştampilelor cu menţiunea VOTAT.

„În ceea ce priveşte tipărirea buletinelor de vot, 21 de judeţe au solicitat deja Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale hârtia necesară tipăririi buletinelor de vot, respectiv o cantitate de 655,7 tone. La nivelul instituţiilor prefectului, este în curs de finalizare activitatea de instruire a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie locală”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Citeste si:  Braşov: Rezervaţia Valea Zimbrilor, o oază de linişte şi relaxare

Ministrul Petre Tobă a atenţionat prefecţii ca în procesul de organizare a alegerilor să aibă în vedere hotărârea Biroului Electoral Central care priveşte exercitarea dreptului de vot de către persoanele arestate preventiv, persoanele arestate la domiciliu, precum şi de către persoanele aflate în executarea unei pedepse privative de libertate.

„Conform acestei hotărâri, persoanele deţinute sau care execută o pedeapsă privativă de libertate dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale şi care au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială sau sectorul pe raza căruia se află penitenciarul sau locul de deţinere pot vota prin intermediul urnei speciale. În mod asemănător, persoanele care se află în arest la domiciliu votează prin intermediul urnei speciale în condiţiile în care formulează o cerere în acest sens către biroul electoral al secţiei de votare la care sunt arondate potrivit domiciliului”, arată comunicatul MAI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata