Guvernul ar putea introduce tichetele de muncă pentru zilieri

Guvernul ar putea introduce, în perioada imediat următoare, tichetele de muncă pentru zilieri sau pentru cei care prestează activităţi ocazionale, a anunţat, luni, 25 aprilie, la Iaşi, premierul Dacian Cioloş. El a declarat, în cadrul unei întrevederi cu parlamentarii din Moldova, că introducerea acestor tichete are ca scop eliminarea muncii la negru în sfera activităţilor ocazionale.

“Mă gândesc la cei care lucrează în agricultură, în construcţii sau cei care lucrează în servicii, sau îngrijiri de copii şi care acum sunt plăţi la negru şi care nu beneficiază de asigurări sociale sau medicale. Acest sistem de tichete ar urma să reducă munca la negru, să o scoată la lumină în beneficiul celor care muncesc. În loc să fie plăţi la negru cu bani pe valoarea muncii respective pe ziua respectivă, ar putea să fie plătiţi cu aceste tichete pe care apoi să le schimbe un bani, iar un procent să meargă direct spre asigurări sociale sau medicale”, a afirmat Cioloş.

Citeste si:  Principalul obiectiv al lui Pîslaru este să continue discuţia privind corectarea dezechilibrelor legate de salarizare

El susţine că această măsură ar urma să fie inclusă în pachetul de măsuri sociale şi de inserţie în câmpul muncii. Potrivit premierului, proiectul de lege privind introducerea tichetelor de muncă a fost deja depus în Parlament. . (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    Adica,sa mai mulga un ban si de la cei ce trudesc ca zilieri!Si aceasta este o metoda de a distruge tot ce inseamna initiativa privata!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner