Exersarea musculaturii prelungeşte durata de viaţă

42

Exersarea musculaturii de două ori pe săptămână poate contribui la reducerea semnificativă a incidenţei multor boli şi la prelungirea duratei de viaţă, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani şi publicat în revista ‘Preventive Medicine’, informează publicaţia online pourquoidocteur.fr.

Studiul s-a bazat pe datele culese între anii 1997-2001 de National Health Interview Survey (NHIS) de la 30.000 de adulţi cu vârsta de cel puţin 65 de ani din fiecare stat component al SUA. Studii anterioare au demonstrat beneficiile activităţii fizice în general pentru persoanele în vârstă, dar până acum nu fuseseră colectate date în legătură cu beneficiile exerciţiilor de bodybuilding (culturism).

Citeste si:  Conturi de Twitter piratate ale presei americane anunţă al treilea război mondial

Oamenii de ştiinţă au urmărit acest grup de studiu timp de 15 ani şi au analizat certificate de deces pentru a determina cauza morţii. Potrivit observaţiilor din acest studiu, persoanele care au practicat exerciţii pentru dezvoltarea musculaturii de două ori pe săptămână au fost mai puţin expuse la atacuri cardiace fatale (—41%), la cancere letale (—19%) şi la boli mortale în sens mai larg (46%), în comparaţie cu persoanele care nu practică acest sport.

Potrivit cercetătorilor, ar trebui găsite modalităţi de a-i inspira pe oamenii în vârstă să facă mai mult astfel de exerciţii, mai ales că previziunile indică faptul că sarcopenia (reducerea masei şi rezistenţei muşchilor) va afecta un număr tot mai mare de europeni din cauza îmbătrânirii populaţiei. Astfel, 63% din populaţia continentului ar suferi până în 2045 de această boală care afectează în prezent aproximativ unul din cinci europeni în vârstă de peste 55 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata