Cotlete de miel la cuptor şi Cozonac cu fructe

0

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Săptămâna aceasta vă propunem ”Cotlete de miel la cuptor” şi ”Cozonacul cu fructe”, ambele reţete fiind publicate în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefaţă de Constantin Bacalbaşa.

Cotlete de miel la cuptor

Taie subţire două cepi şi rumeneşte-le în unt. Tai şi câţiva cartofi în felii subţiri, pe cari, împreună cu ceapa, îi pui într-o tavă unsă cu unt. Pui sare, piper şi un pahar de vin cu zeamă de carne concentrată. Să se coacă la foc moderat. Ia 6 cotlete şi rumeneşte-le în unt pe amândouă părţile, apoi vâră-le în stratul de cartofi şi ceapă, adăogând câteva bucăţi de unt şi termină la coptor. Când cotletele vor fi gata, zeama de carne va trebui să fie evaporată, iar cartofii prăjiţi bine.

Cozonac cu fructe

Taie felii subţiri de cozonac presară zahăr pe ele şi glasează-le la coptor. Aşează bucăţile de cozonac în rond , alternându-le cu bucăţi de ananas, şi lăsând un gol la mijloc. Bucăţile de cozonac acoperă-le cu orice marmeladă. Golul acesta îl umpli cu compot de fructe mult zaharate: caise, persici, prune etc. Pe deasupra aşezi alte fructe. Torni peste tot un sos de fructe cu rom sau Kirsch. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.