Plasture împotriva sforăitului

23

Sforăitul cronic poate fi un coşmar pentru somnul partenerului, aşa că o echipă de cercetători a realizat un plasture autocolant care se plasează pe gura persoanei care respiră zgomotos, relatează 7sur7.be.

Faptul că 45% dintre americani sforăie ocazional şi 25% în mod regulat arată că ronhopatia este mai frecventă decât s-ar putea crede. Partenerii persoanelor care sforăie recurg de obicei la tehnici speciale ca să poată adormi. Printre ele, atenţionarea partenerului pentru ca acesta să îşi schimbe poziţia, muzică sau somnifere.

Citeste si:  Contractul pentru execuţia parcărilor şi spaţiilor de servicii pe tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti, semnat; valoarea, 35 milioane lei

Cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital din Boston au descoperit o soluţie miraculoasă, conform revistei Femme Actuelle. Este vorba de un plasture de unică folosinţă, cu un orificiu în mijloc, care se aşează pe gura celui care sforăie.

Sforăitul este de fapt o tulburare de respiraţie provocată de subţierea coloanei de aer care întâmpină obstacole (limbă prea voluminoasă, muşchii laringelui prea relaxaţi, strat de grăsime prea gros între muşchi şi mucoasa gâtului). La originea relaxării musculare poate fi şi aerul rece care ajunge în fundul gâtului când se respiră pe gură. Ideea plasturelui este ca cel care sforăie să respire pe nas, făcând mai dificilă respiraţia pe gură.

Citeste si:  Primul medicament realizat cu o imprimantă 3D a primit aprobare pentru a fi comercializat în SUA

Testat în laborator, plasturele antisforăit a dat rezultate foarte bune. Unii îşi pun totuşi întrebări legate de consecinţele asupra celor care le vor purta, precum respiraţie restrânsă şi posibilele mici treziri pe care le-ar putea provoca obturarea gurii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata