Liceeni români – locul al treilea la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Liceeni de la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti – care au concurat sub numele echipei „Autovortex România” – au câştigat locul al treilea la Concursul Mondial de Robotică din St. Louis, Missouri (Statele Unite ale Americii), care a avut loc în perioada 27 – 30 aprilie, informează un comunicat.

Echipa Autovortex a creat un robot de 54 de kilograme, care a trebuit să ducă la capăt o sarcină care se schimbă în fiecare an, folosind un set standard de piese, plus orice piese suplimentare off-raft sau personalizate.

Citeste si:  Mâncărica de urzici - preparat de bază în perioada Postului Paştelui

Câştigătorii premiului al treilea sunt Răzvan Haş, Bogdan Mihai, Andrei Ducu, Robert Ngo-Van, Rareş Bădici, Andrei Lungu, Călin Banciu, Sabina Achinca, Edward Diaconescu, Ilinca Ion, Marco Azarmaneche, Tiberiu Artemi, Andreea Vasilescu, Victor Brînzan, Andrei Gabriel, Alexandru Nichita.

Ca să ajungă să concureze la St. Louis, echipa a participat şi a trecut prin toate etapele dure de calificare, ocupând primul loc la competiţiile din Germania, Olanda, Rusia şi Coreea de Sud.

Antrenorul şi mentorul echipei Autovortex a fost profesorul Ionuţ Panea.

Anul acesta, în St. Louis, peste 900 de echipe din 42 de ţări au concurat în programele FIRST. În total, peste 20.000 tineri între 6 şi 18 ani din întreaga lume au călătorit în statul Missouri, testându-şi abilităţile inginereşti la competiţia FIRST (Pentru Inspiraţie şi Recunoaştere în Știinţă şi Tehnologie). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com / Team 5843 Autovortex 

 

Citeste si:  Curtea de Conturi: 140 de milioane de lei cheltuiţi pe studii de fezabilitate şi prefezabilitate; obiectivele nu au mai fost realizate
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata