Un francez şi-a dat în judecată fostul angajator pentru că jobul său era prea…plictisitor

34

Un parizian şi-a dat în judecată angajatorul pentru că postul său era prea plictisitor. Frederic Desnard cere companiei Interparfums, unde a lucrat în perioada 2010-2014, despăgubiri în valoare de 360.000 de euro pentru suferinţa cauzată, informează CNN.

În vârstă de 44 de ani, francezul susţine că slujba lui plictisitoare, din care a fost concediat în urmă cu 18 luni, l-a făcut să sufere din cauza sindromului numit ”bore-out” (plictiseală la locul de muncă), care a dus la grave probleme emoţionale şi de sănătate, relatează CNN în ediţia online din 3 mai.

„El a suferit de o depresie gravă şi a avut un accident de circulaţie legat de o criză de epilepsie … a intrat în comă şi a fost în concediu medical”, a declarat Montasser Charni, avocatul lui Desnard.

Citeste si:  Prima de casare din Germani da nastere la haos

Desnard a fost plătit cu 3.500 de euro pe lună, pentru a nu face nimic, după cum a susţinut el.

Denumirea oficială a postului său a fost „director de serviciu general”, dar el susţine că superiorii săi l-au numit „băiatul” şi i-au cerut să le facă diverse treburi personale, inclusiv să le ia copiii de la orele de sport.

Francezul a mai povestit că, în cele din urmă, erau atât de puţine lucruri de făcut pentru el, încât şefii lui pur şi simplu i-au spus să meargă acasă şi să vină înapoi când îl vor chema. Apelul telefonic nu a mai venit, a afirmat el.

Citeste si:  Catastrofa din Haiti provoacă o nouă controversă privind adopţiile

Avocatul lui Desnard a declarat că sindromul „bore-out” este o formă de hărţuire. „Acesta poate fi definit ca o epuizare morală din cauza lipsei totale de sarcini şi vine cu un sentiment de ruşine de a fi plătit pentru a nu face nimic”, a explicat Charni.

Compania contestă afirmaţiile lui Desnard.

„Noi respingem toate aceste acuzaţii”, a declarat Cyril Levy-Pey, directorul de comunicare al Interparfums. El a spus că Desnard nu a fost numit „băiatul” sau în alt fel umilitor şi a explicat că acesta „nu a fost atât de motivat” după câţiva ani de la angajare şi, în ciuda încercărilor companiei de a-i da mai multe sarcini, a lipsit de la serviciu mai mult de şase luni, motiv pentru care a fost concediat în 2014.

Citeste si:  Martin Schulz va susţine liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni

Cazul este acum judecat de un tribunal de muncă din Paris, hotărârea fiind aşteptată la sfârşitul lunii iulie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: captura youtube

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata