RAFO a iniţiat procedura de intrare în faliment

RAFO a depus la Tribunalul Bacău documentaţia cu privire la deschiderea procedurii de faliment, concomitent cu semnarea unui contract de vânzare a acţiunilor către o firmă austriacă, a declarat vineri, 13 mai, în exclusivitate  Ion Marian, consilier PR la firma profilată pe rafinarea ţiţeiului din Oneşti.

„Instanţa băcăuană urmează a se pronunţa cu privire la solicitarea iniţierii falimentului”, a precizat Ion Marian.

Potrivit acestuia, acţionarul majoritar, Petrochemical Holding, care are sediul la Viena, „a semnat joi un contract de cedare — vânzare de acţiuni către firma austriacă Andreas Capital GmbH”.

„Preluarea efectivă a acţiunilor RAFO va mai dura, urmând procedurile legale, dar o delegaţie a firmei austriece care a contractat preluarea pachetului de acţiuni a sosit la RAFO, unde, vineri, a şi început discuţii tehnico-economice cu cei trei membri ce compun managementul actual al RAFO”, a mai subliniat Ion Marian.

El a mai precizat că discuţiile respective se poartă în perspectiva sosirii săptămâna viitoare la rafinăria din Oneşti a noului proprietar, când va fi finalizat un program ce vizează repornirea parţială a unor instalaţii într-o primă de etapă de viitoare activitate de producţie.

De asemenea, cu acelaşi prilej urmează a fi clarificate cu reprezentanţi ai sindicatului de la RAFO „modul de rezolvare a problemelor salariale, stabilirea locurilor de muncă pentru perioada imediat următoare, dar şi în etapele următoare de reactivare a producţiei”, a mai indicat consilierul PR al RAFO.

RAFO se află în stare de conservare de 5 ani şi are în prezent 380 de salariaţi activi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.