Record pentru un tablou de Frida Kahlo, adjudecat pentru 8 milioane de dolari

25

Un tablou de Frida Kahlo reprezentând două femei goale a fost vândut joi, 12 mai, la New York, în cadrul unei licitaţii organizate de Christie’s, pentru suma de opt milioane de dolari – un record pentru o lucrare a artistei mexicane, informează AFP.

Pictura „Dos desnudos en un Bosque (La tierra misma)”, datată 1939, fusese estimată la un preţ de 8-12 milioane de dolari.

Precedentul record fusese stabilit în 2006, atunci când o altă lucrare a artistei — „Roots” — fusese achiziţionată pentru suma de 5,6 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de Sotheby’s la New York.

Citeste si:  MFP a vândut titluri de stat de 157 milioane lei

Frida Kahlo (1907-1954) a fost primul artist latino-american ale cărei lucrări au trecut pragul de un milion de dolari, odată cu pictura „Diego y Yo”, vândută în 1990 pentru 1,4 milioane de dolari.

Preţul obţinut joi, mai precis 8.005.000 de dolari, reprezintă, de asemenea, un record pentru o lucrare a unui artist latino-american scoasă la licitaţie, a indicat Christie’s, al cărei eveniment de joi a încheiat săptămâna licitaţiilor de primăvară dedicate artei de la New York.

Pictura „Dos desnudos en un Bosque (La tierra misma)” va face parte dintre expoziţia „Paint the Revolution: Mexican Modernism, 1910-1950”, care se va deschide în luna octombrie la Muzeul de Artă din Philadelphia — așa cum s-a stabilit anterior licitaţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata