Cine priveşte opere ale sculptorului Giacometti are şansa să slăbească

35

Cine priveşte opere ale sculptorului Giacometti are şansa să slăbească – cel puţin aşa susţine o echipă de cercetători elveţieni într-un studiu publicat în revista Food Quality and Preference, preluat miercuri de 7sur7.be.

Operele filiforme ale artistului elveţian îi fac pe oameni să mănânce mai puţin, arată oamenii de ştiinţă care au analizat comportamentul alimentar a 128 de persoane. Acestea au participat la o sesiune de degustare, fiind împărţite apoi în două grupe.

Prima a fost pusă în faţa ecranului unui calculator care avea drept fond opera „Piazza” de Giacometti, iar a doua a stat în faţa unui ecran alb. Participanţii la test au fost invitaţi simultan să reţină serii de cifre, pentru a le distrage atenţia. În acelaşi timp puteau mânca dintr-o farfurie cu 20 de chipsuri.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Motocicleta

După acest experiment, cercetătorii au observat că grupa care avea în faţă imaginea operei lui Giacometti mâncase global mai puţin chipsuri decât membrii celeilalte grupe, mai precis cu 21%.

Potrivit autorilor studiului, faptul că au văzut o sculptură slabă care semăna cu un om le-a tăiat participanţilor pofta de mâncare. Înşelarea creierului prin mijloace vizuale este principiul mai multor recomandări de slăbire în general cunoscute ca mâncatul dintr-o farfurie mică, eliminarea dulciurilor din dulap, etc.

Prin urmare, pentru a evita ronţăitul ar exista un mijloc foarte simplu: schimbarea fondului ecranului cu fotografia unei opere a sculptorului elveţian, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata