O şuviţă din părul papei Ioan Paul al II-lea, expusă la o reşedinţă de bătrâni

42

O şuviţă din părul papei Ioan Paul al II-lea ocupă de miercuri, 18 mai, un loc în capela reşedinţei pentru bătrâni din localitatea germană Laatzen, în apropiere de Hanovra, relatează EFE.

Relicva este un cadou făcut de episcopia din Poznan directorului aceste reşedinţe, Adrian Grandt, în semn de mulţumire pentru concertul caritabil, organizat la sfârşitul anului 2015, în favoarea unui ospiciu din această localitate poloneză, potrivit ziarului local ‘Leine Nachrichten’.

Racla din aur care conţine firele de păr are gravată inscripţia ‘Ex Capillis Sancti Joannis Pauli II Papae’ şi a fost expusă pe peretele lateral al capelei, într-o nişă protejată cu un geam blindat, care poartă scutul papei.

Citeste si:  Alimente care favorizează un bronzat de nota 10

„Toată lumea poate admira relicva în capela noastră”, a declarat ziarului Adrian Grandt, care, la fel ca şi papa Ioan Paul al II-lea, a crescut în Polonia.

Biserica catolica din Hanovra a certificat că este vorba într-adevăr de o relicvă a papei Ioan Paul al II-lea.

Racla purtând preţioasa şuviţă a lui Karol Wojtyla (1920-2005) a fost instalată în capelă miercuri dimineaţă în cadrul unei ceremonii religioase. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata