Un zbor EgyptAir între Paris şi Cairo a dispărut de pe radar

48

Avionul de pasageri al EgyptAir a dispărut de pe radare joi dimineaţă cu 66 de persoane la bord, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane la o altitudine de 11.300 de metri.

Avionul EgyptAir care a dispărut de pe radare joi dimineaţă cu 66 persoane la bord a emis ‘un mesaj SOS’ la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepţionat de unităţile de salvare ale forţelor armate egiptene, a declarat un oficial al companiei aeriene citat de Reuters.

Avionul Airbus 320 a dispărut din spaţiul aerian egiptean cu aproape două ore mai devreme, la ora locală 02:30, la circa 280 km de coasta Egiptului, potrivit EgyptAir. Până în prezent nu se cunosc informaţii cu privire la natura semnalului SOS, precizează Reuters.

Citeste si:  O invenţie pe zi: GPS

Informaţia este confirmată şi de un oficial din cadrul Ministerului Aviaţiei Civile citat de agenţia britanică de ştiri.

Potrivit AFP, care citează un responsabil al EgyptAir, semnalul SOS a fost trimis cu mai puţin de zece minute înainte de dispariţia aeronavei de pe radare.

O celulă de criză a fost înfiinţată joi la Quai d’Orsay după dispariţia zborului Paris-Cairo, a anunţat şeful diplomaţiei franceze Jean-Marc Ayrault, care a făcut public un număr de urgenţă pentru rudele şi apropiaţii celor aflaţi la bord, relatează AFP.

Citeste si:  Prăbuşirea avionului Airbus A320: Germanwings oferă un prim ajutor de 50.000 de euro

‘Echipe ale ministerului şi ale ambasadei noastre la Cairo sunt deplin mobilizate pentru a obţine informaţii privind această dispariţie. Împărtăşesc neliniştea familiilor pasagerilor’, a adăugat ministrul într-o declaraţie.

EgyptAir a publicat o listă cu ţările din care proveneau pasagerii: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un ciadian, doi irakieni, un saudit şi un kuweitian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata