Lămâile verzi pot fi folosite ca deodorant natural

20

Lămâile verzi pot înlocui cu succes deodorantele, eliminând transpiraţia şi mirosurile neplăcute, scrie site-ul Terra Femina, preluat de 7sur7.be.

Pentru a evita produsele chimice cu consecinţe nefaste asupra sănătăţii, tot mai multe persoane preferă deodorante naturale şi fără alcool. Lămâile verzi se taie în bucăţi mici şi se pun într-un recipient care se păstrează în frigider.

Se pot utiliza şi direct, tamponându-se axilele. Trebuie evitată totuşi aplicarea pe piele după epilare sau ras, pentru a nu apărea senzaţia de arsură sau furnicături. Cu acest deodorant natural nu este indicată nici expunerea la soare.

Citeste si:  Timiş: A început construirea unui pod de PET-uri de Cartea Recordurilor, peste Bega

Potrivit site-ului Green Mind Body, „acidul citric din sucul de lămâie verde ajută la reducerea transpiraţiei şi scade nivelul pH-ului din piele, ceea ce împiedică supravieţuirea bacteriilor aflate la originea mirosurilor neplăcute”.

Cei care doresc să încerce acest deodorant natural trebuie să ştie că efectul este valabil doar în cazul lămâilor verzi. Celelalte citrice, cum ar fi lămâile cu coajă galbenă şi grepfruturile, nu funcţionează ca anti-perspirante. De altfel lămâile galbene sunt cunoscute ca un declanşator alergic, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: healthmild.com

 

Citeste si:  Nouă coroană, din acest an, pentru câştigătoarea concursului "Miss Universe"
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata