Cele mai vechi frunze de ceai din lume

Arheologii au descoperit cele mai vechi frunze de ceai din lume în China. Guinness World Records a confirmat la 13 mai 2016, descoperirea celor mai vechi frunze de ceai din lume în timpul excavării unui mormânt antic care aparţinea unui împărat chinez.

Descoperirea istorică a fost făcută de Institutul de Arheologie din Provincia Shaanxi, în timpul examinării Mausoleului Ling Han Yang, între anii 1998 şi 2005.

Frunzele de ceai, piese incredibile de istorie şi cultură chineză, au fost descoperite printre comorile îngropate cu împăratul Liu Qi, iar examinările ştiinţifice au confirmat faptul că frunzele sunt vechi de 2.100 ani.

Citeste si:  O stare de spirit optimistă poate păstra inima sănătoasă

Mausoleul în care au fost găsite frunzele de ceai este situat în Xi’an, China, o zonă care în timpul dinastiei Han a purtat numele de Chang’an. Aceasta a fost un punct de plecare al rutei antice comerciale „Drumul mătăsii”.

Legendarul drum a fost de fapt alcătuit din mai multe rute interconectate care au trecut prin Asia de Sud, între Chang’an (astăzi Xi’an), China, înspre Turcia, Siria şi alte destinaţii ale Asiei Mici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata