Fostul director adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare

Fostul director adjunct al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Roberto Ababei, a fost condamnat marţ, 31 mai, de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a primit 13.000 de euro de la doi oameni de afaceri, cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, Eduard Alexandru Zamă şi Dan Mihai Pencea, cei care i-au dat bani comisarului de poliţie, au fost condamnaţi la doi ani şi şase luni, respectiv doi ani închisoare, ambele pedepse fiind cu suspendare.

Citeste si:  Patronul "Chocolat", arestat preventiv

Instanţa a mai dispus încetarea măsurii arestului la domiciliu pentru Roberto Ababei şi menţinerea sechestrului asupra sumelor de 24.800 lei, 3.795 euro şi 320 lire sterline, precum şi confiscarea sumei de 14.855 lei.

Decizia nu este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 14 iulie — 6 august 2015, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, în mod direct şi pentru sine, a primit de la Eduard Alexandru Zamă şi Dan Mihai Pencea, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, suma totală de 13.000 de euro (în două tranşe — 10.000, respectiv 3.000 de euro) şi produse alimentare (în valoare totală de 820 lei), lăsându-i pe aceştia să creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală, săvârşite de oamenii de afaceri, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau.

Citeste si:  Creşterea TVA a ridicat veniturile bugetare în iulie cu 7,5%

Ababei mai este acuzat că, în acelaşi context, le-a creat celor doi oameni de afaceri impresia că are influenţă şi asupra unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Poliţiei Capitalei, care conduce, îndrumă şi controlează activitatea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. El le-a promis oamenilor de afaceri că îi va determina pe anchetatori să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activităţile cu privire la infracţiunile faţă de care se desfăşurau cercetări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata