Horoscopul lunii iunie 2016

BERBEC

În primele zile ale lunii eşti destul de liniştit, de vreme ce nici Uranus, aflat în zodia ta, şi nici Marte, guvernatorul tău, nu intră în relaţie cu celelalte planete şi nici nu trece vreo altă planetă prin zodia ta. Ba chiar Marte – încă retrograd şi luna aceasta, destul de liniştit, şi nu pare să agite prea mult spiritele în viaţa ta.

Întâlnirea dintre Soare şi Venus din Gemeni, de luna aceasta, te ajută să transformi mult mai uşor în cuvinte iubirea, deci, dacă ai pe cineva la inimă şi tot căutai momentul să i-o spui, ar fi momentul cel mai bun, deşi e posibil să-ţi pui singur piedică sau să-ţi cenzurezi sentimentele cumva. Nu prea ai curaj sau parcă ceva nu te lasă sau, poate şi mai şi, eşti deja într-o altă relaţie, şi nici vorbă de destăinuiri sentimentale… Se resimte o oarecare distanţă între tine şi partener şi, chiar dacă faci eforturi să menţii iubirea la cote maxime, nu îl simţi cu adevărat aproape (la propriu sau la figurat). Poate doar cei căsătoriţi sunt ceva mai sprijini pentru a lega mai mult relaţia, pentru a reaprinde ceva din sentimentele ce stau la baza căsniciei, deci nu uita de arsenalul de cuvinte frumoase şi declaraţii de amor. Totuşi, oricum ai privi iubirea luna aceasta. Nu e aşa cum îşi place ţie, se resimte un oarecare balast emoţional, de care nu te poţi elibera uşor.

Iată şi planul el mai activat luna aceasta. De fapt nu de azi de ieri, ci de ceva vreme priveşti foarte serios sarcinile de serviciu, de parcă nu e de glumit. Poate e vremea unor decizii cheie cu impact major asupra viitorului tău profesional. Poate acum participi la o serie de evenimente direct legate de găsirea viitorului tău drum profesional, poate dai examene, poate mergi la interviuri de angajare, şi pe toate le tratezi cu multă emoţie. Ai sentimentul că ceva se pregăteşte, dar ţi-e greu deocamdată să spui clar ce anume. Şi pentru că e o senzaţie ciudată, de aici se pot naşte şi senzaţii că cineva îţi vrea răul, te pândeşte, te bârfeşte, te subminează… Nu exagera, pentru că da, ai tendinţa de a umfla prea tare orice senzaţie la serviciu, dar poţi canaliza această mare energie spre proiecte cu adevărat importante. Datorită rarisimei conjuncţii dintre Jupiter şi Nodul Nord de aici, in zona dedicată locului de muncă – de care poate nu ai mai beneficiat niciodată – mulţi Berbeci pun acum în discuţie situaţia lor profesională, sub forma unor întrebări de genul: este aceasta profesia potrivită mie? Mă văd făcând asta şi peste 10 ani? Am satisfacţii cu adevărat în ceea ce fac la serviciu? Cum pot deveni mai bun în ceea ce fac? Răspunsurile vor apărea şi ele!

TAUR

Eşti vesel şi volubil şi pus pe joacă în prima jumătate a lunii, cât timp Mercur trece prin zodia ta, singura de altfel care are ceva în plan pentru tine, dar din zodia diametral opusă, voi Taurii sunteţi destul de provocaţi şi de Marte, încă retrograd în Scorpion şi luna aceasta – şi de o Lună Neagră pusă pe şicane timp de câteva luni de acum înainte, oferind pe rând tuturor Taurilor, una din cele mai neplăcute perioade din ultimii 9 ani, deci pregăteşte-te sufleteşte!

Probabil cel mai activat (dar şi cel mai animat) sector al vieţii este cel legat de viaţa în doi, de căsnicie, unde te poţi aştepta la tot felul de situaţii tensionate. Ba chiar unii Tauri trec acum printr-una din cele ai periculoase perioade când se poate vorbi serios de despărţiri, de măsuri drastice, de divorţuri, de conflicte aprinse, totul depinde de felul cum gestionezi tu aceste energii descătuşate. Cele două elemente generatoare de nervi, de dispute, poate şi de haos – Luna Neagră şi Marte, ambele la fel de puternice în Scorpion – nu s-au mai aflat împreună simultan în această zonă de prin 1999, deci, dacă erai căsătorit pe vremea aceea, gândeşte-te cam prin ce probe a trecut căsnicia ta, ca să ştii cam ce episod se repetă, dar dacă erai prea tânăr pentru a avea un partener de viaţă, acum poate veni marea voastră probă de încercare, prin care demonstraţi cât de puternică e relaţia voastră. Norocul tău,m de data aceasta, e conjuncţia dintre Jupiter şi Nodul Nord din Fecioară, care se ocupă de iubire, dar e o iubire în care primează raţiunea, ca atare ai toate şansele să depăşeşti cu bine orice situaţie limită prin care eventual vei trece. Poate nu doar luna aceasta planează riscul, ci şi în cele următoare, dar de data aceasta e un Marte retrograd acolo care agită şi mai mult apele şi eventual poate scoate de sub preş o serie de lucruri bine ascunse, bine tăinuite, sau care nu au dat semne până acum. Soarele şi Venus îşi dau mâna şi te aşează pe tine şi pe cel drag la masa tratativelor, deci comunică! Spune ce gândeşti! Spune ce doreşti! Comunicarea poate repara multe!

Eforturile tale dau roade la serviciu şi lucrezi cu plăcere, tocmai pentru că se vede concret ceea ce iese din mintea sau din mâinile tale. Dai dovadă de o dexteritate de invidiat, deci ai putea avea mai mult succes, luna aceasta, dacă te ocupi de activităţi handmade, lucru cu instrumente de mână sau dacă ai de susţinut vreun discurs, un examen sau o teză. Ce-i drept, sunt momente când ai impresia că nu vei face faţă, probabil ai un trac puternic similar celui pe care îl are actorul înainte de a intra în scenă, şi aceste emoţii sunt cele care te pot face, eventual, să clachezi când ţi-e lumea mai dragă. Lasă fricile deoparte şi ieşi în faţă să te lauzi cu ceea ce ştii, spui, faci… Ai cu ce! Profită de primele zile ale lunii pentru a atrage succesul asupra ta.

GEMENI

Asta e vremea ta favorită din an, când Soarele animă zodia ta şi ar trebui să te aşeze în centrul atenţiei! Cu Venus în curtea ta în primele zile ale lunii, totul ar trebui să meargă bine, ca la carte, doar că prima parte a lunii se menţine încă acea cruce cosmică în care planetele din Gemeni sunt direct implicate, prinse în corzi de Jupiter şi Neptun, prin careu, şi de opoziţia de la Saturn. Din cauza lor s-ar putea să nu te simţi tu atât de bine pe cât ar trebui acum, când e vremea Gemenilor să strălucească, semn că toate succesele, dacă apar, sunt cumva îngreuiate, încetinite, împotmolite, cerând de la tine mai multe eforturi decât de obicei.

Eşti dornic de iubire, tratezi amorul cu un iz adolescentin, primăvăratec, pus mai degrabă pe şotii, pe flirt, pe distracţie, dar dacă relaţia în care eşti implicat e una foarte serioasă, lejeritatea cu care tratezi iubirea s-ar putea să nu fie pe placul partenerului. Saturn în zodia diametral opusă cere mult de la viaţa în doi dar sunt momente, pe parcursul primei jumătăţi a lunii, când toată bucuria ta de a te juca de-a iubirea e limitată de discuţiile cu partenerul. El îţi vorbeşte despre seriozitate, despre angajamente, despre drepturi şi obligaţii, or tu eşti mai degrabă atras de aventură, de vacanţă, de joacă! Ai grijă deci ce impresie laşi partenerului, ca nu cumva să înţeleagă greşit superficialitatea ta, spunând că nu-l mai iubeşti, că nu mai eşti implicat, că nu mai vâsleşti alături de el ca altădată. Venus din zodia ta ţi-ar putea oferi suficiente ocazii să te îndrăgosteşti din nou chiar dacă erai deja implicat într-o altă relaţie, nu uita!), deci numai de tine depinde cum foloseşti energia aceasta romantică. O poţi canaliza spre actuala relaţie, făcând-o mai vie, mai frumoasă, mai amuzantă, sau te poţi lăsa furat de alţi fiori de iubire, privind în altă curte…

Ei, iată locul în care, încă de luna trecută, au început să se mai adune norii. Nu te îngrijora, ai mai trecut tu prin astfel de momente tensionate de multe ori, dar de data aceasta e ceva mai aparte, pentru că cele două elemente astrale cu iz nefast – Luna Neagră şi Marte – nu s-au mai adunat în acelaşi loc pe harta ta de acum vreo 18 ani, deci, dacă eşti proaspăt angajat, e clar că e prima oară când te confrunţi cu asemenea atmosferă tensionată. Dispute peste dispute, rivalităţi şi nervi descătuşaţi, reacţii impulsive, deci înarmează-te cu imensă răbdare şi toleranţă când vezi primele scântei care apar. Sunt momente când pui foarte serios în balanţă cariera şi familia şi e tot întrebi dacă munca merită atâtea sacrificii când acasă ai putea avea parte de mai multe satisfacţii, dar totuşi nu poţi lăsa cariera pe un plan secund, de aici şi lupta de senzaţii care se dă în mintea şi inima ta. Ba chiar poate fi un moment prielnic unei mari decizii de viaţă, în care ori acasă ori la serviciu se poate produce un eveniment de zile mari, dar cu directă legătură cu imaginea ta profesională.

RAC

Spre final de lună, eşti vedetă, pentru că Soarele bate la poarta ta şi îl primeşti cu braţele deschise! Deci vine vremea ta, în care îţi încarci bateriile şi pui mai mult accent pe propria ta personală. Intră aici şi Venus, încă de pe 17, şi Soarele de solstiţiu, deci ce mai, ai toate motivele să intri în această lună cu bucurie şi chef de viaţă!

Iată şi planul cel mai agitat al lunii, pentru că Luna Neagră şi Marte trec prin zona dedicată iubirii pe harta ta, ceea ce nu sună tocmai paşnic, de vreme ce ambele sunt reprezentante ale conflictului – deci pregăteşte-te pentru o perioadă agitată. Ce-i drept, cam toată vara le ai aici în vizită, ceea ce va anima cumva spiritele prin inima ta, dar acum de tine depinde dacă le animi în sens constructiv sau nu. Sunt Raci care distrug tot la nervi. Sunt Raci care nu se simt iubiţi. Sunt Raci care spun adio unei relaţii pentru că nu le mai oferă nimic frumos. Dar sunt şi Raci care iau taurul de coarne dispuşi să schimbe tot din temelii, pentru a reconstrui relaţia pe un alt fundament. Pluto din zona căsniciei îndeamnă la comunicare, la discuţii inteligente, la raţiune, argumentare şi analiză la rece, pentru a descoperi ce se cere făcut pentru o relaţie mai bună. Multe căsnicii pot depăşi acum cu succes hopurile mai vechi, dacă nu lasă energiile negative să conducă relaţia, şi dacă privesc totul în profunzime, cu cap!

Nu prea eşti lăsat să spui ce gândeşti, mai ales în prima parte a lunii, când ai mereu impresia ori că alţii, mai puternici, îţi tot pun pumnul în gură, ori tu însuţi nu ai curajul de a spune ce gândeşti sau ce vrei să faci ca nu cumva să fii judecat greşit. Deşi nu se poate vorbi luna aceasta de evenimente ieşite din comun, îţi vezi de munca ta cu seriozitate, preferând de multe ori să lucrezi după principiul: taci şi faci. Mai bine aştepţi ca faptele să vorbească pentru tine, deci nu spune nimic până nu ajungi la roadele visate. Va veni şi vremea să spui tuturor cum ai ajuns aici, dar până atunci trage tare, muncind pentru tine. dacă se poate şi pe cont propriu, ar fi ideal, pentru că nu dai randament doar să te supui regulilor altora (decât dacă îi admiri, dacă îi respecţi, dacă le recunoşti inteligenţa, experienţa şi superioritatea).

LEU

Cel mai mult apreciezi prietenia, luna aceasta, pentru că ai alături de tine pe cineva care ţine la tine cu adevărat şi vine cu cele mai bune sfaturi, culmea, sfaturile sale nu sunt linguşeli prin care să-ţi gâdile orgoliul, ci poate să te judece, să-ţi atragă atenţia că greşeşti, să te tragă de mânecă din când în când, şi acest lucru se va dovedi a fi mult mai folositor decât dacă ţi-ar aduce eterne osanale. Priveşte-ţi prietenii ca pe o oglindă realistă!

În schimb, iubirea nu sună chiar aşa de bine, de aceea o poţi compensa foarte bine cu prietenia. Poate prietenii nu sunt de acord cu preferinţele tale sentimentale, ca atare nici nu ştii cum un prieten îţi spune că persoana pe care o iubeşti nu e tocmai potrivită pentru tine. Gândeşte-te la ce-ţi spune, poate are dreptate. Pe de altă parte, persoana iubită parcă nu este pe aceeaşi lungime de undă cu tine, nu priviţi în aceeaşi direcţie, nu aveţi aceleaşi planuri de viitor, ceea ce poate fi o probă de încercare pentru unitatea cuplului. Mai greu va fi pentru cuplurile în care se vorbeşte despre plecări în străinătate, pentru că e posibil să se fi născut în mintea ta o astfel de idee iar partenerul nu e pregătit sau dispus să te urmeze, de aici apărând discuţiile foarte serioase despre viitor, care sună cam în contradictoriu.

În carieră lucrurile sunt foarte serioase, fiind foarte preocupat de poziţia ta profesională. Poate ai de prezentat roadele muncii tale de până acum, poate a venit vremea să dai examene importante pentru a demonstra ce ai acumulat, deci poţi considera această lună ca pe vremea recoltei, în care poţi arăta ce ştii, ce ai învăţat, ce ai construit pas cu pas până aici. Pot fi roade foarte palpabile, de care eşti mândru şi foarte motivat când vezi că lumea apreciază ceea ce ai realizat. Totuşi, pentru unii, poate fi un moment decisiv, de parcă acum ţi-ai alege cariera viitoare sau găseşti jobul potrivit sau, dacă ai deja un loc de muncă, te gândeşti foarte serios să-l schimbi, de parcă altceva te cheamă, altceva îţi doreşti, sau mai bine zis, altceva e mai bun pentru tine. Simţi această amprentă de predestinare că se aşează peste acest plan de aceea îţi şi pui atât de multe întrebări cu privire la locul tău în plan profesional. Dacă ajungi la concluzia că poţi sau meriţi mai mult, îţi vei urma chemarea!

FECIOARĂ

Şi tu eşti una din acele zodii prinse direct în marea cruce cosmică, iar tu eşti una dintre vedetele acestora, pentru că tu ai în vizită prin zodia ta două planete cu iz de destin, semn că voi, Fecioarele, treceţi, de ceva vreme, prin tot felul de probe de viaţă cu marea şansă de a schimba major direcţia în multe planuri. Poate chiar din primele zile ale lunii iei nişte decizii importante cu bătaie lungă, totul e să ai curaj să exprimi clar, ferm şi curajos ce anume vrei de la viaţă, de la tine, de la viitor. E o perioadă în care poţi spune că eşti în directă conexiune cu Universul şi cererile tale sunt auzite şi uşor materializate. Cere, deci!

De exemplu, dragostea poate fi unul din planurile care pot cunoaşte materializări miraculoase, de exemplu rezolvarea cu succes a unor conflicte mai vechi, schimbări benefice pentru tine şi persoana iubită, o restabilire a liniştii şi calmului în plan sentimental, deci profită din plin de argumentele raţionale, de talentul în comunicare, de capacitatea de a privi lucrurile lucid, la rece, pentru a găsi cele mai inteligente soluţii în plan sentimental. Nu s-ar spune că e neapărat o perioadă cu şanse noi de iubire, ci mai degrabă cu o schimbare de registru, de parcă ai privi relaţia de cuplu sau iubirea cu un ochi mult mai sobru, mai matur, cu mai multă înţelepciune şi profunzime. Deci sună serios! Chiar dacă în cuplurile vechi se simte un oarecare aer rece, de parcă nu aţi fi pe aceeaşi lungime de undă, poate discuţiile care se iscă au rolul de a vă aduce cu picioarele pe pământ, descoperind că ori unul, ori altul, alerga după himere.

Parcă nu te poţi concentra eficient la serviciu, ori pentru că acasă au loc unele evenimente care-ţi cer toată atenţia, ori pentru că nu ai în program lucruri prea importante. Cariera sună un pic superficial, nu o aşezi pe un nivel foarte important, încât parcă se simte un uşor aer de vacanţă. Din diverse motive, nu prea te duci la serviciu, ori pentru că-ţi iei liber, ori pentru că nu ai de lucru, ori cine ştie din ce alte motive, dar oricum relaţia ta cu locul de muncă e un pic mai lejeră, de parcă nu ar fi pe primul plan al preocupărilor tale. Faci doar act de prezenţă, pentru că nu te atrage prea mult ceea ce te aşteaptă acolo. Dar asta nu înseamnă că ignori chestiunile de serviciu, dar ai mai degrabă un sentiment ciudat că ţi se pregăteşte ceva, dar acel ceva pune în mişcare toate planurile vieţii tale, de parcă o schimbare de pe un etaj al blocului schimbă toată structura construcţiei.

BALANŢĂ

De când urâcioasa Luna Neagră a părăsit zodia ta (la finalul lunii trecute) parcă simţi şi tu că mai respiri, că te mai relaxezi. Resimţi luna aceasta ca o reîncărcare a bateriei, dând drumul din nou la motoare. Nu cu viteză maximă, deocamdată, trebuie să te dezmorţeşti un pic după ce ţi-a suflat în ceafă mica piază rea timp de vreo 9 luni de zile, dar cel puţin întâlnirea Soarelui cu Venus, guvernatoarea ta, în Gemeni, îţi prieşte de minune. Parcă reîncepi să vezi orizonturile în faţa ta… parcă mai vezi şi soarele de după nori… deci ai numai motive de optimism şi de speranţă.

Culmea e că dragostea nu e unul din planurile cele mai active ale acestei luni, poate pentru că cel drag nu e pe aproape sau resimţi uşoare probleme de comunicare în relaţia cu el, deci nu te chinui prea tare dacă vezi că încercările tale de tandreţe şi apropiere nu dau roade. Ai răbdare, respectaţi-vă unul altuia timpul personal, spaţiul personal, oferiţi-vă şi mai multă independenţă, pentru că nu pare să fie o lună în care să apreciezi foarte mult intimitatea. Mai degrabă e un moment bun să mai repari nişte mici aspecte lăsate nerezolvate în urmă, să discutaţi chestiuni cât se poate de concrete şi palpabile, sau să treceţi în revistă cu puţin ton critic ce nu a mers înainte, căci retrogradarea lui Marte poate fi de ajutor să arunci o privire şi înapoi să vezi ce aţi uitat pe parcurs, ce nu aţi aşezat la locul potrivit, ce nu v-aţi spus unul altuia, ce aţi ascuns sub preţ. Nu te teme de astfel de bilanţuri, chiar dacă pe moment dor, pentru că altfel le poţi duce după tine ani de zile şi într-o zi tot vor ieşi la lumină.

Ce-ar fi să-ţi mai dai luna aceasta unele examene pe care le-ai tot amânat? Ce-ar fi să te apuci deci de învăţat sau, dacă nu mai e nimic nou de făcut în plan educaţional, să umbli un pic prin vechile diplome şi atestate să vezi ce poţi scoate de la naftalină, nici nu ştii cum le poţi folosi tocmai acum! Poate cu ani în urmă ai avut tu nişte vise, nişte planuri măreţe cu privire la cariera ta, dar din diverse motive le-ai abandonat sau le-ai amânat. Poate a venit vremea să le readuci în actualitate şi să le pui în aplicare acum, sau măcar să-ţi aminteşti de ele şi să cauţi cum le poţi valorifica acum. Sunt momente când nu dai randamentul dorit la serviciu, tocmai de aceea trebuie să lupţi cu timiditatea, cu neîncrederea, cu frica de a-ţi exprima părerea, cu criticile altora, pentru că ai putea da dovadă de un soi de suspiciune cu privire la propriile tale calităţi. Nu te atuo-critica nici tu atâta şi spune ce gândeşti, oricât de greu ar fi să găseşti forma potrivită. Sigur deţii informaţia sau experienţa necesară, doar teama de a nu fi judecat te ţine în planul doi.

SCORPION

Clar că tu eşti una din zodiile cele mai afectate, de vreme ce aici, în curtea ta, s-au adunat două elemente astrale generatoare de mai mici sau mai mari crize. E vorba de Luna Neagră, proaspăt sosită aici (după 9 ani de peregrinări prin alte zodii) şi Marte care, după ce şi-a încărcat un pic bateriile din Săgetător, a revenit prin mers retrograd la tine, de parcă şi-a adus aminte că mai are ceva să-ţi spună! Cele două „inamice” nu s-au mai aflat simultan aici, în Scorpion, de acum 18 ani, deci te poţi gândi că – până la finalul verii – vor mai agita un pic apele prin viaţa ta. Poate te vor irita mai mult, poate te vor ambiţiona mai mult, poate te vor face să te comporţi ciudat – deşi în oarecare acord cu stilul tău bătăios şi gata de provocare – deci ai răbdare şi treci peste aceste luni fără să dai prea multe peste cap! Avantajul – să zicem – acestui tranzit simultan e următorul: şi Marte şi Luna Neagră sunt puternice în această zodie, e ca şi casa lor, deci te pot susţine şi îndemna să fii tu însuţi, aşa cum îţi place ţie, chiar dacă a fi tu însuţi nu e neapărat pe placul altora. Ei şi? Contează ce vrei tu!

Iubirea şi viaţa în doi intră în atenţie, pentru că e nevoie de ceva mai mult dialog între tine şi partener. Poate a venit vremea să discutaţi foarte serios despre viitor, despre nişte planuri comune, şi fiecare vine cu argumentele sale. Chiar dacă nu eşti întru totul de acord cu doleanţele partenerului, încearcă să le discuţi deschis, nu să taci şi să pregăteşti cine ştie ce planuri secrete de atac, pentru că nu uita, eşti cam agresiv, cam impulsiv, cam capricios, şi cine ştie când sari în aer? Mai bine spui ce nu-ţi convine acum, deschis, decât să taci şi să-l laşi pe cel drag să ridice castele de nisip şi să i le dărâmi când îi e lumea mai dragă. Poate da, eşti cam critic şi cam sever în reacţii şi exprimare, dar mai bine spui acum ce gândeşti… sau taci pentru totdeauna! Unii Scorpioni sunt acum într-un moment cheie în plan sentimental, parcă li se scrie viitorul, marea cruce cosmică de luna trecută continuă şi luna aceasta şi vizează şi inima ta, ca atare simţi că se pregăteşte ceva, că urmează să se schimbe ceva în iubire. Unora li se împlinesc marile vise… altora li se destramă vechile vise… acum depinde ce ai visat!

Taci şi faci, asta e ideea la serviciu, pentru că nu prea ai cu cine colabora. Nu ceilalţi sunt problema, ci tu, pentru că preferi independenţa, să faci totul după cum vrei tu, şi nu prea ţii cont de nimeni. Nu spuneam mai sus că eşti tu însuţi? Păi aşa eşti tu însuţi, o personalitate puternică, greu de înţeles, şi, cel puţin luna aceasta., nu prea merge cooperarea, dialogul, lucrul în echipă. Faci opinie separată şi crezi doar în propriile idei… şi poate chiar sunt bune, numai că nu prea reuşeşti să le prezinţi într-o formă clară. Tu poate ştii multe, ai idei cu duiumul, dar ori le păstrezi doar pentru tine, ori nu laşi pe alţii să le cunoască la justa lor valoare, de aceea planează un fel de aer misterios peste ce faci tu la serviciu (poate lucrezi pe două fronturi, poate una spui şi alta faci), deci lumea nu prea înţelege ce plănuieşti tu acolo. Ai impresia că, dacă spui şi altora ce intenţionezi, vor începe să te judece, să-ţi pună beţe-n roate, să te acuze că nu e corect sau legal ce faci, aşa că mai bine vezi-ţi de treaba ta cum crezi tu că e mai bine!

SĂGETĂTOR

Deşi tu eşti o fire deschisă şi cooperantă, care aşează libertatea mai presus de orice (liberul arbitru, drepturile omului, alegerile personale, dorinţele proprii – toate acele valori care ţin de ce vrea fiecare, la urma urmei), luna aceasta exact acest principiu pare să fie cel mai afectat. Ori tu eşti cel care impune reguli, limite, interdicţii, restricţii şi nu laşi pe alţii să se manifeste în voie, ori tu eşti obligat mereu să te supui altora mai puternici sau mai autoritari, ceea ce, evident, nu-ţi convine. Cuvântul acesta – trebuie – va însoţi multe din planurile tale luna aceasta, dar – ştii cum se spune – dacă e musai, cu plăcere!

De exemplu şi în plan sentimental se resimt unele limite, şi de multe ori nu-l simţi pe cel drag cu adevărat alături de tine. Simţi că are ceva de ascuns, că nu e sincer, că nu te respectă şi nu ţine cont de ce ai şi tu de zis, deci fii prudent în relaţia cu partenerul. Nu crede tot ce spune, dar nici tu nu-i da lui a înţelege altceva decât poţi face sau oferi cu adevărat. Nu uita că Soarele e în zodia diametral opusă ţie şi nu te simţi chiar în apele tale – în schimb partenerul poate fi mult mai activat – ceea ce te poate obliga să pui o mască pe figură, în ciuda sincerităţii tale proverbiale, şi să laşi o cu totul altă impresie asupra ta. Cum partenerul e cumva avantajat luna aceasta, lasă-l pe el să decidă ce e mai important! În schimb, dacă eşti liber în plan sentimental, adică nu ai pe cineva alături, bucură-te de asta! A fi singur nu e un capăt de ţară, ci e un avantaj, pentru că aşa libertatea ta se manifestă plenar, şi e exact ceea ce-ţi place ţie mai mult. Decât să-ţi spună altul ce să faci şi încotro să mergi, nu mai bine eşti tu şeful? Pune accent pe prietenie, pe hobby-uri, pe lucrurile care îţi plac şi ţie şi celui din faţa ta, şi bucuraţi-vă de această lună ca de o vacanţă: flirt, joc, seducţie, aventură, distracţie, lejeritate…

La serviciu, lucrurile ar trebui să meargă bine, dai randament, tot ce spui se materializează, deci ar fi bine să pui accent pe lucruri palpabile, pe ceea ce iese din mâinile tale cu adevărat. Dacă lucrezi în domenii în care trebuie să construieşti ceva, să produci, să vinzi, să creezi, deci cu lucruri palpabile, ai putea avea succes şi rezultate profitabile, dar nu uita că a avea succes înseamnă să îţi faci reclamă, să vorbeşti despre munca ta, să cauţi oamenii necesari şi adecvaţi pentru afacerile tale, deci nu lucra pe cont propriu, oricât de mult ţi-ar plăcea să fii independent. Nu uita că luna aceasta libertatea ta scârţâie, şi – fie că-ţi place sau nu – trebuie să baţi la alte uşi, să dai telefoane, să ceri sfaturi, să faci tu un pas înainte pentru a oferi ce iese din mâinile tale. Nu va bate nimeni la uşa ta să te întrebe dacă ai ceva de oferit, de aceea trebuie să te prezinţi lumii în culori cât mai clare şi vii şi cât se poate de mult! Nu e laudă de sine, e informarea lumii despre ce eşti, ce poţi, ce ştii, ce ai de oferit! Poţi fi la o răscruce de drumuri – de fapt de câteva luni tot pregăteşti tu acest moment – deci, dacă eşti sigur că ai luat decizia cea bună, pune-o în practică, dar numai dacă eşti convins că te-ai informat bine, că toate condiţiile sunt întrunite pentru a porni pe acest drum, pentru că e posibil să mai ai unele piedici de trecut. Poate acum e momentul deciziei (deşi nu se ştie cât de hotărât eşti, parcă încă mai oscilezi între da şi nu), dar vei pune în practică urmările deciziei în curând.

CAPRICORN

Te enervează să ţi se tot spună ce să nu faci, dar se pare că ai mereu ceva nou de învăţat de la viaţă. Şi luna aceasta vei primi câteva lecţii pe care merită să le aşezi acolo, în sertarele memoriei, şi încetul cu încetul să le pui în practică, oricât de încăpăţânat ai fi. Unii îţi pot demonstra că au dreptate, că ştiu ce spun şi, mai devreme sau mai târziu, le vei da dreptate. Acum doar orgoliul te face să spui nu, dar poate în sinea ta îţi dai seama că eşti sfătuit de bine. Învaţă continuu, nu refuza nici sfaturile altora, nici ajutorul lor, nici informaţiile pe care ţi le transmit pe diverse căi. Pot fi spre binele tău, deci nu le ignora şi nu le respinge. Omul cât trăieşte învaţă!

De exemplu ai multe de învăţat, încă, şi în iubire: cum să vorbeşti, cum să îţi prezinţi intenţiile, cum să îl tratezi pe celălalt ca pe egalul tău şi nu ca pe proprietatea ta, cum să te ţii de cuvânt dacă ai promis ceva. Pentru că ai putea primi ceva din toate acestea şi tu de la persoana dragă, care îţi arată concret ce înseamnă că promiţi marea cu sarea şi să uiţi ce-ai promis. Vor intra în discuţie valori extrem de serioase, precum respect, fidelitate, loialitate, responsabilitate, şi discuţi despre ele ca un om matur, cu scaun la cap. E vremea unor discuţii cât se poate de profunde cu cel drag, şi din ceea ce spune fiecare se prefigurează o direcţie mult mai clară la orizont, ştiind mai bine pe ce vă puteţi baza amândoi. Asumă-ţi, e foarte important să-i spui celui drag ce poţi oferi, dar dacă tot ai promis, du la capăt cu bine!

De acum lucrurile ar trebui să fie mult mai clare în cariera ta, pentru că ai scăpat de Luna Neagră care a dezechilibrat multe pe acolo în ultimele 9 luni. Vorbeam de lecţii? Sigur că şi la serviciu apar semne la tot pasul, dar încearcă să treci dincolo de aparenţe. Ai putea fi indus în eroare de senzaţii, de stări interioare, de frici sau de cine ştie ce alte blocaje, şi să vezi în jurul tău ce nici nu există, ce nici nu e aşa cum pare. Informează-te atent cu privire la tot ce întâlneşti sau foloseşti luna aceasta: cifre, acte, documente, informaţii, oameni, ca nu cumva să iei de bun ceva fals sau poate chiar tu să emiţi o părere insuficient documentată şi susţinută logic. Dacă ai ceva de spus, fă-o doar după ce te-ai convins că e corect ce transmiţi, ca nu cumva cineva să se bazeze pe informaţia ta şi să dea în bară. Există riscul de a minţi sau a fi minţit, de a amăgi sau a fi amăgit, ca atare planează un oarecare aer incert peste unele sarcini de serviciu. Unii spun multe, dar nu spun ceea ce trebuie sau nu duc la îndeplinire, inclusiv tu.

VĂRSĂTOR

Linişte şi pace prin zodia ta, nicio planetă nu bate la poarta ta ceea ce sună bine, semn că te poţi concentra serios asupra planurilor cu adevărat importante, fără să te oprească nimic. Dar asta nu înseamnă că ai o lună uşoară în faţă!

Şi planul sentimental e unul din acele planuri care cer atenţie, aşa e! Se simte un aer proaspăt încă de la finalul lunii trecute, când şi Soarele şi Venus au intrat în sectorul dedicat iubirii, dar e mai degrabă un aer primăvăratec, în care eşti pus pe joacă, pe distracţie, pe flirt, şi mai puţin pe lucruri serioase. Ca atare prima parte a acestei luni e marcată de tentaţii, de fluturi în stomac, de aventuri, de jocul seducţiei, cu şansa de a te îndrăgosti din nou, de a face o nouă cucerire, de a te lăsa furat de fiorii dulci ai iubirii, dar fără a aştepta prea mult de la viitor. Îţi dai seama că ceea ce simţi nu duce într-o direcţie clară şi solidă, dar dacă visai la o iubire de-o vară, cum se spune, momentul e prielnic să încerci. Poate nici nu e o relaţie uşoară, ci există nişte condiţii nu tocmai prielnice pentru a construi de aici o relaţie adevărată (distanţă, diferenţe sociale sau de vârstă etc), dar, pentru moment, te simţi bine, nu te gândi prea departe…

Iată şi planul cel mai… palpitant. Luna Neagră a intrat la finalul lunii trecute în Scorpion, ceea ce corespunde zonei carierei, şi timp de câteva luni, va da peste cap unele lucruri. Luna aceasta – de fapt cam toată vara – aici va sta şi Marte, şi cele două elemente nu au mai trecut, simultan, prin acest sector de vreo… 18 ani, ca atare e clar o atmosferă specială, în care simţi că se pregăteşte ceva. Poate chiar trebuie să schimbi ceva, poate eşti luat prin surprindere de cine ştie ce situaţii noi, ca atare înarmează-te cu voinţă şi energie ca să faci faţă provocărilor. Acum nu trebuie să-ţi torni cenuşă în cap şi să te plângi pentru ce te aşteaptă, ci doar să fii conştient că tot ce realizezi tu în această lună – şi această vară – vine numai prin efort susţinut. Fii energic, întreprinzător, curajos, ia taurul de coarne, acceptă provocarea şi noul, şi totul se poate schimba spectaculos în unele privinţe în cariera ta. Dacă visai schimbarea, profită acum: bate la uşă! Dacă totul mergea bine în carieră, provocările vor da buzna în viaţa ta şi vor amplifica starea de stres, deci pregăteşte-te de luptă! Nu poate fi decât spre binele tău.

PEŞTI

Eşti cam nesigur pe tine, ai mereu nevoie de confirmarea altora pentru a avea mai mult încredere în tot ce ţi se întâmplă, de parcă te-ai îndoi de tine. Totuşi, a te baza mereu pe alţii, nu e chiar spre binele tău, pentru că aşa nu ai cum să înveţi singur, pe pielea ta, ce e mai bine, ca atare nu cere permanent sfaturi sau ajutor, pentru că cei la care apelezi nu sunt neapărat mai experimentaţi sau mai bine informaţi. De multe ori ai putea cere ajutor de la oameni inferiori din anumite puncte de vedere (nu sunt bine documentaţi, emit păreri neavizate, mint sau transmit informaţii eronate) ca atare mai bine înveţi din proprie experienţă şi din surse sigure. Riscul de a fi indus în eroare (poate cu bună ştiinţă) e mare!

Inclusiv iubirea poate fi un câmp al iluziilor luna aceasta, ca atare, dacă partenerul te invită la o discuţie sinceră, faţă în faţă, cu argumente solide pe tavă, nu fugi, chiar dacă sună serios. Pot fi spuse multe adevăruri în cea mai corectă formă, şi în fond ceea ce spune celălalt poate fi de ajutor să te trezeşti la realitate. Poate recunoşti că ai trăit în iluzie, în minciună, în visare, într-o poveste fantastică şi o astfel de discuţie raţională poate zgudui temelia acestui vis. Pentru unii poate fi momentul adevărului gol-goluţ, descoperind că au zburat prin norişori roz, care nu aveau nicio legătură cu realitatea. Alţii sunt nevoiţi să recunoască ei înşişi că au greşit. Ca atare tu poţi fi una din zodiile care trebuie să privească realitatea în ochi şi să ia măsuri urgente, ca să iasă din zona de suspiciune, neîncredere, incertitudine şi iluzie în care singuri s-au cufundat. Pentru unele cupluri, trezirea la realitate poate fi şi dură (de genul unui conflict generator de despărţire), pentru altele poate fi invitaţia cea mai realistă de a sta de vorbă şi a repara ce se poate. Foloseşte-te de amprenta raţională care se aşează peste inima ta!

Eşti foarte preocupat de ce se petrece în cariera ta, dar cel mai greu e să convingi şi pe cei de acasă că, a sta mult la serviciu, a veni stresat acasă, a acorda atâta importanţă muncii e, de fapt, spre binele tuturor. Să nu te mire că familia îţi reproşează accentul cu care tratezi cariera (nu-i aşa că auzi mai des reproşuri de genul: stai prea mult la serviciu, mai stai şi cu noi, ce munceşti atâta?), iar luna aceasta parcă tensiunile cresc şi mai mult. Nu mai ştii cum să mulţumeşti şi obligaţiile de serviciu şi pe cele de familie, dar totul e să nu te întinzi tu mai mult decât poţi omeneşte face. În fond, eşti la mijloc, între ciocan şi nicovală, între capră şi varză, cum s-ar spune, şi nu poţi trage de tine ca de elastic ca să mulţumeşti şi pe una şi pe alta. Una din ele tot va avea de suferit – ori viaţa personală, ori viaţa profesională – de aceea trebuie să discerni foarte clar care plan al vieţii tale merită acum prioritate. Poate familia, totuşi… De luna viitoare ai să te întorci cu toată energia spre carieră.

Horoscopul va este oferit de acvaria.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.