Încă de la opt ani, băieţii britanici câştigă mai mult decât fetele

Diferenţa de venituri între bărbaţi şi femei începe în Marea Britanie încă de la opt ani, băieţii primind cu 12% mai mulţi bani de buzunar decât fetele, arată un studiu al băncii Halifax difuzat vineri şi preluat de AFP.

În medie, copiii între opt şi 15 ani primesc 6,55 lire sterline (circa 8,5 euro) pe săptămână, nivel record pentru Marea Britanie în ultimii nouă ani, subliniază studiul realizat anual de Halifax asupra banilor de buzunar.

Băieţii primesc ceva mai mulţi bani — 6,93 de lire (9 euro), faţă de 6,16 lire (8 euro) fetele. În pofida acestui fapt, mai ales băieţii consideră că ar trebui să primească mai mulţi bani de buzunare (44%, faţă de 39% în cazul fetelor). Fără nicio surpriză, micii londonezi se bucură de cea mai mare sumă de bani: 8,21 lire (10 euro), oraşul având un nivel ridicat al costului vieţii.

Citeste si:  Marea Britanie: Proprietarii care închiriază locuințe imigranților ilegali, pasibili de închisoare

Studiul băncii îşi arată satisfacţia faţă de faptul că toţi mai mulţi copii îşi economisesc parţial sau total banii — patru copii din cinci, fără diferenţă între sexe. Cei mai economi sunt cei de zece ani, în timp ce cei mai cheltuitori se arată cei de 13 ani.

„Banii de buzunar sunt un instrument fantastic pentru a-i învăţa pe copii valoarea banilor de la cea mai fragedă vârstă. A-i învăţa pe copii să economisească îi poate ajuta să îşi facă un obicei care le va fi folositor când vor fi adulţi, aşa încât este încurajator să vedem că patru copii din cinci o fac„, apreciază Halifax.

Citeste si:  Brexit, mult mai periculos pentru Europa decât Grexit

Studiul a fost realizat pe 1.202 copii cu vârste cuprinse între opt şi 15 ani şi pe 575 de părinţi.

Diferenţa de salariu între bărbaţi şi femei în Marea Britanie este de 9,4% pentru salariaţii cu normă întreagă şi de 19,2% pentru ansamblul salariaţilor, conform Oficiului Naţional de Statistică, menţionat de AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata