EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Cătălin Predoiu a demisionat de la şefia PNL Bucureşti

0

Cătălin Predoiu a declarat luni, 6 iunie, că a demisionat de la şefia organizaţiei PNL Bucureşti.

Acesta anunţase duminică, după prezentarea exit-poll-urilor care îl situau pe a treia poziţie la PMB, că, dacă se vor confirma aceste rezultate, îşi va depune mandatul de preşedinte al filialei PNL Bucureşti.

„Mi-am depus mandatul aşa cum am spus”, a precizat luni Cătălin Predoiu, care a candidat din partea PNL la Primăria Capitalei.

Cătălin Predoiu a declarat, luni, după ce şi-a depus mandatul de preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti, că mai mulţi colegi i-au cerut să rămână în funcţie, iar copreşedinţii partidului l-au invitat să reflecteze „serios”.

Întrebat dacă au fost colegi care i-au cerut să rămână în funcţie, Predoiu a precizat că a refuzat această cerere.

„Am refuzat, pentru că trebuie să facem lucrurile cum se fac. În politică trebuie să impunem nişte standarde în orice împrejurare, după părerea mea, pentru că aşa simt că trebuie să fac. Mai mulţi colegi mi-au cerut să rămân. Copreşedinţii m-au invitat să reflectez serios la această oportunitate”, a afirmat Predoiu, la sediul PNL.

El a spus că nu intenţionează să se răzgândească asupra demisiei.

„Este o demisie, nu este sub condiţie, nu este în aşteptare, e o demisie formală. Este un act făcut pe bune”, a precizat Predoiu.

Cătălin Predoiu a anunţat că, alături de el, şi Dan Cristian Popescu, care a candidat la sectorul 2, şi-a depus mandatul de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PNL sector 2.

Întrebat dacă şi alţi liberali ar trebui să demisioneze după rezultatul alegerilor, Predoiu a spus: „Nu sunt în măsură să fac judecăţi de valoare, o să avem miercuri un Birou Politic Naţional şi acolo se discută astfel de lucruri. Nu sunt în măsură pentru că nu un singur om evaluează performanţa altora. Într-un partid serios, aşa cum PNL este, o astfel de analiză se face în forurile de conducere ale partidului oricât de insipidă vi se pare această declaraţie. Regula asta e, că unul sau altul ia o decizie individuală şi face o autoevaluare e altă poveste şi are acest drept, drept de care eu am uzat, dar discuţiile pe ansamblu vor avea loc miercuri la BPN”.

El a adăugat că nu este genul care să dea vina pe alţii pentru rezultatul alegerilor.

„Aşa că, ce ai de făcut, îţi faci tu singur, a fost încercarea noastră şi provocarea noastră”, a explicat Predoiu.

În opinia sa, în privinţa votului politic, PNL stă mai bine decât apărea în exit-poll-uri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.