Concert Maroon 5: Show cu hituri, solo-uri la chitară roz şi mii de spectatori cântând în Piaţa Constituţiei

Trupa californiană Maroon 5 a făcut miile de spectatori din Piaţa Constituţiei să cânte refrenul unor hituri precum „Wake Up Call”, „This Love” sau „Moves Like Jagger”, în concertul susţinut de artişti duminică, 5 iunie, a Bucureşti.

Show-ul celor de la Maroon 5 a început cu jocuri de lumini, ce au electrizat publicul înainte de intrarea în scenă a artiştilor. Spre deosebire de majoritatea concertelor ce au avut loc în Piaţa Constituţiei, echipa tehnică a trupei Maroon 5 a preferat ca scena să fie amplasată cu spatele spre Palatul Parlamentului.

Piesele cunoscute ale formaţiei au fost interpretate în manieră originală — diferite de formula de studio, general cunoscută — cu intervenţii rock sau R&B, în câteva momente din spectacol, solistul Adam Levine cântând la o chitară electrică roz-neon.

Între piese, solistul a inclus şi un mic fragment dintr-o melodie clasică de Elvis Presley — „Can’t Help Falling In Love”, pe care publicul a fredonat-o. „Continuaţi, continuaţi, vă iubesc!”, le-a spus el spectatorilor. A urmat „She Will Be Loved”, una dintre piesele hit Maroon 5, care în concert a avut o variantă acustică.

Lista pieselor cântate de artişti a inclus „Animals”, „Stereo Hearts” şi „Harder to Breathe”. După o oră de show, artiştii au părăsit scena, pentru a reveni la „bis”, unde au cântat hiturile „Moves Like Jagger” şi „Sugar” — piesa care a pus punct spectacolului.

Show-ul Maroon 5 s-a transformat, spre final, într-o petrecere relaxată, într-o seară de vară, în inima Capitalei, cu adolescenţi şi cupluri de tineri cântând şi dansând pe ritmurile trupei care a venit la Bucureşti în turneul „V”.

Printre spectatori s-au numărat şi artişti români precum Delia şi Tudor Chirilă.

În deschiderea spectacolului au cântat Antonia şi Les Elephants Bizzares.

Maroon 5 şi-a consolidat poziţia în industria muzicală ca fiind una dintre cele mai rezistente şi longevive trupe ale muzicii pop. A câştigat primul dintre cele trei premii Grammy din palmares, la categoria Best New Artist în 2005, şi a vândut peste 17 milioane de exemplare ale albumelor în întreaga lume.

Formaţia abordează un stil muzical inovator, un mix de rock şi R&B, introdus în albumul lor de debut — „Songs About Jane” — şi în dublul album „It Won’t Be Soon Before Long”, care a inclus hituri precum „Makes Me Wonder” şi „If I Never See Your Face Again”.

În 2010, trupa a lansat cel de-al treilea album de studio, „Hands All Over”, care conţine single-uri precum „Misery” şi celebrul „Moves Like Jagger”.

În 2012, cei de la Maroon 5 au lansat „Overexposed”, ce cuprinde single-uri care au ocupat primele locuri în topurile de profil.

Cel mai nou album al trupei — „V” — s-a clasat pe locul I în Billboard Top 200.

Turneul susţinut de Maroon 5, „V”, a început în februarie anul trecut în Statele Unite ale Americii şi continuă în Europa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ Maroon 5

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.