Cea mai lungă partidă de fotbal şi cel mai mare număr de jucători la un meci

Chilienii au stabilit un nou record mondial pentru cel mai mare număr de jucători care au participat la un meci de fotbal. Recordul a fost stabilit la 22 mai 2016, după ce 2.357 de persoane din două echipe au tras lovituri cu piciorul în minge în peste 120 de ore, în cadrul unui meci demonstrativ de fotbal.

Rezultatul a fost strâns, 505-504. Totodată, a fost cel mai lung meci de fotbal din istorie.

Recordul a fost recunoscut de Guinness World Records, potrivit www.rador.ro. Meciul a fost jucat pe stadionul din districtul La Florida, din capitala chiliană, Santiago de Chile. Cei mai mulţi jucători au fost amatori, dar în echipe au fost incluşi, de asemenea, şi câţiva profesionişti.

Portarul Gabriel Jesús Castellón, de la clubul Wanderers din prima ligă chiliană de fotbal, a declarat că este fericit că s-a implicat în stabilirea recordului mondial pentru ţara sa.

Precedentul record al celui mai lung maraton de fotbal a fost de 105 de ore şi a fost realizat de membri ai „The Craig Gowans Memorial Fund” (Marea Britanie), în Edinburgh, la 4-8 iulie 2015, notează www.guinnessworldrecords.com. Încercarea de doborâre a recordului a avut drept scop strângerea de fonduri pentru Fundaţia Prietenii Copiilor Bolnavi.

De asemenea, recordul vechi al celor mai mulţi jucători într-un meci de fotbal a fost de 1.435 şi a fost realizat la Moscova, în Federaţia Rusă, la data de 26 iulie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.