Inspecţii neanunţate la mai multe companii energetice din România

 Comisia Europeană a confirmat marţi, 7 iunie, că oficialii săi au derulat “inspecţii neanunţate” la sediile mai multor companii care activează în sectorul furnizării şi transportului de gaze naturale din România, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Potrivit unor surse din sectorul energetic, companiile vizate de investigaţia Comisiei Europene sunt Transgaz, Romgaz şi Petrom.

Comisia precizează că oficialii săi au fost însoţiţi de omologii lor de la Consiliul Concurenţei din România.

“Comisia are îngrijorări că firmele implicate ar fi încălcat legislaţia europeană antitrust care interzice înfiinţarea de carteluri şi practicile restrictive, precum şi abuzul de poziţie dominantă (Articolele 101 şi 102 din Tratatul de funcţionare a UE). Comisia investighează potenţiale practici anticoncurenţiale în furnizarea şi transportul gazelor naturale în România, în special în legătură cu un presupus comportament anticoncurenţial destinat împiedicării exporturilor de gaze naturale din Romania în alte state membre UE”, se arată în comunicatul Executivului comunitar.

Citeste si:  STRUCTURAL INVEST SERVICE SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment

Comisia Europeană precizează că aceste inspecţii neanunţate reprezintă un pas preliminar într-o investigaţie. Faptul că oficialii Comisiei fac astfel de inspecţii nu înseamnă că firmele sunt vinovate de comportament anticoncurenţial şi nici nu afectează rezultatul investigaţiei. Executivul comunitar adaugă că nu există un termen legal pentru încheierea anchetelor, iar durata depinde de mai mulţi factori, inclusiv de complexitatea cazului, cooperarea companiilor şi utilizarea dreptului la apărare.

Reprezentanţii Comisiei Europene au efectuat aceste inspecţii neanunţate la sediul companiilor de furnizare şi transport al gazelor naturale din România în data de 6 iunie 2016. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner