Târgul „Cocoşul de Hurez”

Peste 100 de meşteri populari, din care 58 de olari înscrişi în concurs, se află în aceste zile la Horezu, la festivalul „Cocoşul de Hurez”, un târg ajuns la cea de a 46-a ediţie.

„Ne bucură mult faptul nu că a rămas constant acest târg pentru ceramiştii din România, dar şi pentru turiştii străini, este o tradiţie milenară care aici la Horezu, o dată pe an, îi reuneşte pe toţi ceramiştii din România. Închei acest mandat cu mulţumirea că am reuşit în aceşti patru ani să întregesc colecţia muzeală a acestui târg cu 4.000 de exemplare minunate din lut, din toată România, exemplare ale meşterilor care au câştigat aceste concursuri”, a declarat primarul Ilie Fârtat.

Citeste si:  INHGA: Cod Galben de inundaţii în mai multe bazine hidrografice, începând de joi, ora 13,00

Aceasta este printre ultimele ediţii care se desfăşoară pe platoul stejarilor seculari din Horezu. Începând din anii următori, după cum a declarat primarul ales din Horezu, Nicolae Sărdărescu, acest târg se va desfăşura pe platoul Olari din zona străzii tematice unde îşi desfăşoară activitatea un număr de 20 de meşteri ceramişti.

La această ediţie, pe platoul stejarilor seculari s-au adunat meşteri ceramişti din Harghita, Suceava, Vrancea, Gorj, Mehedinţi şi din cele trei centre din Vâlcea — Horezu, Lungeşti şi Vlădeşti.

În afara ceramiştilor au mai fost prezenţi şi alţi creatori populari — sculptori în lemn, ţesători de covoare, de costume populare, sticlari etc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata