Cel mai mare balon din gumă de mestecat

Recordul pentru cel mai mare balon făcut dintr-o gumă de mestecat a fost atins în 2004 de către americanul Chad Fell.

Chad Fell a reuşit să umfle un balon de 50,8 cm în diametru, fără să îşi folosească mâinile, în Double Springs, din Alabama (SUA), scrie guinnessworldrecords.com.

Fell a mărturisit în 2009 că s-a pregătit de provocare, mestecând câte două pungi de gumă Dubble Bubble în fiecare săptămână. Performerul a precizat că pentru a atinge performanţa este nevoie ca guma să fie ţinută în gură mai mult timp înainte de a fi umflată la temperaturi ridicate şi, de asemenea, să fie mestecată cu cel puţin timp 15 minute înainte. Pentru umflarea balonului record Chad Fell a folosit trei gume de tip Double Bubble.

Citeste si:  Boicotul agenţiilor internaţionale la Cannes - precedente în sport

Un alt record legat de baloane făcute din gumă de mestecat a fost înregistrat în 2006, când americanca Susan Montgomery Williams a umflat un balon cu diametrul de 56 de cm, dar cu ajutorul mâinilor. De asemenea, Joyce Samuels din SUA deţine recordul pentru balonul din gumă de mestecat umflat cu nasul. Performanţa a fost atinsă în noiembrie 2000, prin umflarea unui balon de 27,94 de centimetri în diametru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata