Recomandări în vederea prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele caniculare

0

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Astfel, consumatorilor li se recomandă să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spaţii înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că le oferă garanţia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi care sunt depozitate în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

De asemenea, fiecare Direcţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se va asigura că, la nivelul fiecărui judeţ şi al municipiului Bucureşti, agenţii economici vor respecta evitarea expunerii la vânzare a produselor de origine animală în locuri şi spaţii care nu asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare; vor verifica condiţiile de manipulare, depozitare şi transport ale produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar; vor confisca, denatura şi distruge produsele de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării; vor interzice comercializarea şi punerea în consum a cărnurilor care nu au fost inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.

Consumatorii pot sesiza autorităţile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranţei alimentelor, apelând gratuit numărul de telefon — 0800 826 787. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.