Codiţele de la căpşuni pot calma durerile articulare şi disconfortul gastro-intestinal

Oamenii au reflexul de a arunca la gunoi codiţele de la căpşuni, însă ele sunt totuşi comestibile şi benefice pentru sănătate – arată cercetători de la o universitate italiană, care au efectuat un studiu asupra binefacerilor micilor frunze ale atât de îndrăgitelor fructe, relatează 7sur7.be.

Codiţele ar putea calma durerile articulare şi disconfortul gastro-intestinal.

Pentru că ele nu sunt deloc îmbietoare pentru consumul ca atare, site-ul Terra Femina oferă câteva idei simple care să le facă atrăgătoare şi să le permită să îşi arate virtuţile.

Cum este la modă aromatizarea apei cu diferite fructe, acelaşi lucru s-ar putea face cu codiţele de la căpşuni. Ele se infuzează în apă caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit şi se consumă.

Citeste si:  Vreme deosebit de geroasă la final de an, cu minime de -22 de grade în noaptea de Revelion

Pentru salatele de vară se poate pregăti un oţet de căpşuni foarte bun pentru sănătate. Este suficient să se preseze câteva căpşuni cu codiţe într-un bol, să se adauge oţet de vin alb, să se pună amestecul la foc un minut, rezultând astfel un delicios oţet pregătit în casă.

Nu trebuie uitat un smoothie, care este soluţia ideală pentru consumul codiţelor, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner