Pedeapsa deţinuţilor se reduce cu 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică

Plenul CSM a avizat marţi, 28 iunie, proiectul OUG privind executarea pedepselor, cu precizarea că se vor considera ca executate 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică elaborată.

Direcţia legislaţie, documentare şi contencios din cadrul CSM a transmis plenului propunerea, cu precizarea că beneficiul zilelor considerate ca executate ar trebui să fie de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică elaborată sau invenţie brevetată, fără a depăşi limita care rezultă din aplicarea art. 96 alin. (1) lit. (a) din Legea nr. 254/2013.

Avizul CSM e consultativ.

Conform proiectului MJ, ”caracterul ştiinţific al lucrărilor elaborate de către deţinuţi este stabilit, potrivit dispoziţiilor legale, de către Consiliul Naţional al Cercetării Știinţifice, denumit în continuare CNCȘ, cu sprijinul logistic al Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, denumită în continuare UEFISCDI. Totodată, brevetarea invenţiilor se realizează”, potrivit dispoziţiilor legale, de către Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, denumit în continuare OSIM.

Citeste si:  Peste 2.000 de concedieri, după ce Ungaria a interzis prin lege ca magazinele să fie deschise duminica

Marţi, Guvernul ar putea adopta în şedinţă ordonanţa de urgenţă care modifică Legea privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner