Elevii români au ocupat locul întâi la Balcaniada de Matematică

0 50

Elevii români au obţinut 12 medalii şi s-au clasat pe locul întâi la Balcaniada de Matematică desfăşurată în perioada 24-29 iunie în Slatina.

„Performanţa României s-a datorat celor 12 medalii obţinute de elevii români, două de aur, şapte de argint şi trei de bronz. Echipa Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti a contribuit din plin la succesul României, obţinând două medalii de aur prin Denis Chiriţă (33 de puncte) şi George Adrian Picu (33 de puncte), trei medalii de argint prin Ioan — Andrei Nicolae (31 de puncte), Nguyen Tran Bach (23 de puncte) şi Sebastian Mihai Simon (27 de puncte) şi trei medalii de bronz prin Amina Abu — Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) şi Mircea Donciu (16 puncte)”, informează un comunicat de presă al Lumina Instituţii de Învăţământ remis joi presei.

De asemenea, o echipă locală a Slatinei, numită Alutus (înscrisă neoficial în competiţie), a obţinut o medalie de bronz, prin Robert Valentin Vădăstreanu.

Anul trecut, la acest concurs, lotul olimpic al României a reuşit să obţină şase medalii, dintre care una de aur.

La competiţia de anul acesta, care a ajuns la a XX-a ediţie, au participat 118 elevi din 19 ţări, în clasament pe ţări România fiind urmată de Turcia şi Serbia.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata