Elevii români au ocupat locul întâi la Balcaniada de Matematică

Elevii români au obţinut 12 medalii şi s-au clasat pe locul întâi la Balcaniada de Matematică desfăşurată în perioada 24-29 iunie în Slatina.

„Performanţa României s-a datorat celor 12 medalii obţinute de elevii români, două de aur, şapte de argint şi trei de bronz. Echipa Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti a contribuit din plin la succesul României, obţinând două medalii de aur prin Denis Chiriţă (33 de puncte) şi George Adrian Picu (33 de puncte), trei medalii de argint prin Ioan — Andrei Nicolae (31 de puncte), Nguyen Tran Bach (23 de puncte) şi Sebastian Mihai Simon (27 de puncte) şi trei medalii de bronz prin Amina Abu — Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) şi Mircea Donciu (16 puncte)”, informează un comunicat de presă al Lumina Instituţii de Învăţământ remis joi presei.

Citeste si:  Buna maniere: Cum folosim umbrela

De asemenea, o echipă locală a Slatinei, numită Alutus (înscrisă neoficial în competiţie), a obţinut o medalie de bronz, prin Robert Valentin Vădăstreanu.

Anul trecut, la acest concurs, lotul olimpic al României a reuşit să obţină şase medalii, dintre care una de aur.

La competiţia de anul acesta, care a ajuns la a XX-a ediţie, au participat 118 elevi din 19 ţări, în clasament pe ţări România fiind urmată de Turcia şi Serbia.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner