Importanta culorilor la noi in farfurie

Gustul sau textura nu sunt cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba despre preparate. Aspectul mancarii sau ceea ce vezi in farfurie sunt alte lucruri importante de luat in considerare. Motive foarte bune pentru care ar trebui sa incepi sa diversifici ceea ce pui la tine in farfurie.

O farfurie foarte frumoasa si foarte colorata are un gust mai bun? Probabil. Dar sa mergem si mai departe. O farfurie colorata are o influenta pozitiva asupra bunei dispozitii dar are si o mulime de beneficii pentru sanatate.

In primul rand trebuie sa stii ca nu felul in care miroase mancarea iti trezeste mai intai papilele gustative, ci felul in care arata. O farfurie foarte colorata si foarte frumoasa din punct de vedere estetic iti va trezi pofta sau simturile mult mai usor decat o farfurie trista si terna. Se pare ca experienta noastra in ceea ce priveste mancarea, este una multi-senzoriala. Aceasta implica mai multi factori sau mai multe elemente precum aspectul vizual, mirosul, consistenta si gustul. Inainte de a pune vreun aliment in gura, creierul si-a facut deja o idee cu privire la ceea ce se afla in farfurie. Dar si culoarea alimentelor sau a ingredientelor sunt alti factori ce pot influenta felul in care percepem marimea portiilor sau chiar gustul in mod direct- mai dulce, mai sarat, mai bun, etc.

Culoarea alimentelor are doar beneficii asupra moralului. Alimentele in cele mai vesele si vii nuante iti vor readuce zambetul pe buze, se pare. Dar si energia. Este vorba dspre terapie prin culoare. Alimentele portocalii pot veni cu un plus de adrenalina, pot sa combate starile depresive, in timp ce alimentele rosii pot sa aduca un plus de vitalitate. Cele albastre te ajuta sa te calmezi si sa meditezi mai profund. Deci daca le vei amesteca, vei fi foarte bine dispus.

Culoarea alimentelor are doar beneficii si pentru sanatate. Produsele in nuante de rosu pot ameliora digestia si proteja pielea, in timp ce fructele si legumele verzi sunt bune pentru ochi si au un efect anti-oxidant. Cele cu pigment portocaliu sunt foarte benefice pentru sistemul imunitar iar cele in nuante de alb pot lupta contra colesterolului.

Deci alimentele foarte colorate sunt o placere pentru simturi si sunt o comoara pentru sanatate.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.