Programul „Prima Chirie” va fi lansat in curand

In curand persoanele somere care isi gasesc loc de munca la peste 50 km distanta de casa vor putea aplica la programul „Prima Chirie”. In cadrul acestui program statul va oferi pana la 900 Ron lunar, suma care acopera 75% din cheltuielile lunare pe chirie si utilitati. Astfel sunt incurajati foarte multi tineri care isi cauta loc de munca, sa isi mareasca aria de cautare si chiar sa se mute in zonele cu mai multe oportunitati, asa cum este Bucurestiul. Costurile acoperite de stat vor fi alocate timp de 36 de luni, perioada in care orice beneficiar ar putea sa se stabilizeze financiar.

Nu este un ajutor de ratat mai ales de cei care locuiesc la tara si isi doresc sa faca o schimbare. Sunt mai multe conditii de respectat pentru a accesa acest program dar in prezent, majoritatea somerilor s-ar incadra la un astfel de program. E bine ca statul incurajeaza oamenii sa munceasca oferind un suport financiar de luat in seama pentru chiriile de la orase, care pot depasi suma de 250-300 euro lunar.

Citeste si:  Elena Udrea: La nivelul Guvernului pregătim o legislaţie cu sancţiuni penale pentru cei care fac evaziune fiscală

Normele de aplicare ale acestui program au fost aprobate zilele trecute printr-o hotarare de Guvern. Prima de relocare la peste 50 km se va oferi la cerere, in fiecare luna. Perioada maxima este de 36 de luni. Pentru a fi eligibil programului „Prima Chirie”, aplicantii trebuie sa lucreze cu norma intreaga minim 12 luni. Nu se vor incadra in program persoanele care impreuna cu restul familiei obtin venituri de peste 5.000 Ron pe luna. Prima de relocare se acorda in proportie de 75% pana la 900 Ron. Cu acesti bani se vor achita chiriile si celelalte utilitati ale apartamentului.

Citeste si:  258.000 de pensii speciale vor fi recalculate

Cum se aplica la programul „Prima Chirie

In curand se va da drumul programului „Prima Chirie” iar cei care sunt apti pentru munca si dornici sa munceasca si mai departe de casa, pot aplica la acest program. Vor avea de profitat si foarte multe firme care in prezent nu isi gasesc suficienti angajati calificati. Persoanele care se muta departe de casa, primesc pana la 900 Ron lunar pentru chirie.

Pentru a beneficia de prima de relocare, trebuie depuse la agentia pentru ocuparea fortelor de munca la care persoanele sunt in evidenta, mai multe documente prin care se atesta indeplinirea tuturor conditiilor de eligibilitate.

Citeste si:  Coaliţia a decis redactarea legii holdingului şi reevaluarea impozitului minim, până la 1 septembrie 2010

Nu pot aplica persoane ale caror venituri in familie depasesc suma de 5.000 Ron net lunar. Se iau in considerare veniturile lunare net realizate din:

-salarii si asimilate salariilor;
-pensii;
-somaj;
-stimulentul de insertie;
-cedarea folosintei bunurilor;
-indemnizatia de concediu pentru cresterea copilului.

 

Sursa foto: finantare.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close