Gigantii din tehnologie au iesit la vanatoare de startup-uri

130

Gigantii din tehnologie se misca rapid pe piata „transferurilor” reusind sa achizitioneze in 2017 nu mai putin de 34 startup-uri. Foarte multe idei indraznete au atras atentia gigantilor tehnologici care au vrut sa aiba acces la cele mai bune aplicatii inca din faza incipienta.

Unele din cele mai mari companii cu afaceri de miliarde de dolari au iesit la cumparaturi spree si au reusit sa achizitoneze mai multe aplicatii si tehnologii care pot fi de mare folos pe viitor, in special pentru dezvoltarea si cresterea afacerilor.

Citeste si:  Google urmează să-şi modifice politica de confidenţialitate în urma unei investigaţii a autorităţilor britanice

In ultimele 3 luni ale acestui an, nu mai putin de 34 de startup-uri au fost achizitionate de mari companii care se axeaza in special pe tehnologii bazate pe inteligenta artificiala. Numarul startup-urilor castigatoare s-a dublat comparativ cu ceilalti ani.

Google a reusit sa faca cele mai multe achizitii de startup-uri in ultimii 5 ani. In topul companiilor care investesc in tehnologii noi, se numara Apple, Facebook sau Intel. In acest an multe idei de startup s-au bazat pe domeniul medical si retail. Din anul 2012, peste 200 de startup-uri au fost achizitionate de marile companii.

Citeste si:  Cel mai popular motor de căutare sărbătoreşte 21 de ani de existență cu un doodle aniversar

Argo AI  este tehnologia bazata pe inteligenta artificiala care a ajuns la 1 miliard de dolari. Este cea mai mare tranzactie care a avut loc in cadrul unui shopping spree. Ford Motor este compania care a investit o suma enorma in acest startup la care sunt implicati si fosti manageri de la Google si Uber, divizia masini autonome.

 

Sursa foto: cbinsights.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata