Cerem protejarea de urgență a muncitorilor români din străinătate

43

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) cere prim-ministrului Tudose, intervenția urgentă in protejarea românilor care muncesc in străinatate și sunt abuzați.

După ce la inceputul acestei săptămâni Poliția din Italia a descoperit zeci de români abuzați pe plantațiile din sudul Italiei, ieri autiritațile spaniole au descoperit in provincia  Cuenca din centrul Spaniei mai multi români care erau exploatați de către angajatorii spanioli.  In cursul zilei de ieri au fost descoperiți 24 de români  lucrând fară contract de muncă, platiți prost şi dormind  in corturi, fară apă curentă si fără electricitate. Astăzi au fost de identificare alte 2 astfel de cazuri.

Citeste si:  Google, Amazon Web Services, Red Hat, Microsoft, SoundCloud și TransferWise vor participa la DevTalks București

Peste 3 milioane si jumătate de români muncesc  in țările europene. Zilnic sute de români sunt abuzati în statele unde locuiesc prin legi discriminatorii, de catre funcționari care iși permit să nu le rezolve problemele ci să ii jignească și, nu in ultimul rand, de către angajatori care îi forțează să lucreze in condiții mizere.

De aceea cerem prim-ministrului Tudose modificare misiunii Ministerului Pentru Românii de Pretudindeni, dintr-un Minister care se ocupă doar de acordarea de subvenții pentru proiecte culturale in diaspora, intr-unul care sa aibă ca prim obiectiv protejarea romanilor din diaspora.

Citeste si:  Cramele Recaș SA, cea mai importantă companie din grupul Cramele Recaș, depăsește 38 de milioane de euro cifră de afaceri și devine astfel liderul pieței de vinuri din România

Majoritatea  românilor care lucrează in Europa trimit in continuare banii in țară. Asa se face că in ultimii 10 ani, ei au trimis acasă peste 55 miliarde de Euro, mai mult decat oricare investitor străin și mai mult decât a primit România de la Uniunea Europeană. Cu toate acestea, Guvernul României continua să manifeste fața de ei  indiferență şi dispreț„a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata