Conducerea ANCOM s-a întâlnit cu înalții oficiali ai Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT)

68

La invitația conducerii Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), președintele ANCOM Adrian Diță a participat, în perioada 28-29 august 2017, la Geneva, la o serie de întâlniri cu înalții oficiali ai UIT, agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației.

Președintele ANCOM a discutat cu secretarul general al UIT, domnul Houlin Zhao, despre cele mai importante subiecte care privesc evoluția sectorului de telecomunicații la nivel mondial și influența acestora asupra pieței locale. Adrian Diță a prezentat viziunea conducerii Autorității din România asupra actului de reglementare a pieței comunicațiilor electronice din România, precum și oportunitățile de întărire a cooperării între ANCOM și organismele relevante ale Națiunilor Unite.

Citeste si:  AFIR a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru investiții în procesarea produselor pomicole

Printre obiectivele ANCOM fiind acelea de a promova la scară internațională piața comunicațiilor din România și de a crește reprezentativitatea țării noastre în cadrul UIT, președintele ANCOM a reiterat angajamentul de a implica în mod activ specialiștii Autorității în grupurile de lucru ale UIT care analizează și definesc politicile în domeniul comunicațiilor la nivel mondial.

La rândul său, secretarul general al UIT a apreciat faptul că România este unul dintre partenerii de încredere ai Uniunii, țara noastră fiind un exemplu de bune practici și evoluții remarcabile în domeniul telecomunicațiilor.

Citeste si:  Apele Române intervin în cazul alunecării de teren din comuna Alunu, județul Vâlcea

Președintele ANCOM a avut întâlniri și cu secretarul general adjunct, domnul Malcolm Johnson, precum și cu directorii UIT.

România are o prezență activă în toate structurile UIT, participând la Conferințele Plenipotențiarilor, la sesiunile Consiliului și la Conferințele Mondiale, dar și la grupuri de lucru, conferințe, seminare sau alte întâlniri organizate de cele trei sectoare ale Uniunii. În 2014, România a fost confirmată, pentru cel de-al șaselea mandat consecutiv, ca membru al Consiliului UIT din partea Regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord). România este membru al Consiliului UIT neîntrerupt din anul 1994.

Citeste si:  ANCOM revizuiește piețele de terminare a apelurilor în reţelele publice fixe șimobile de telefonie

Autoritatea de reglementare în comunicații din România (ANCOM) a participat la activitățile UIT încă de la înființarea sa, reprezentanții săi primind în numeroase rânduri girul Statelor Membre pentru a exercita funcții importante în cadrul structurilor de lucru ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, experții români contribuind dinamic la numeroase inițiative de îmbunătățire a segmentului de comunicații electronice la nivel global și național.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata