Mielelansează la IFA 2017 o tehnologie de gătit revoluționară: cuptorul care recunoaște structura moleculară a alimentelor

118
  • Noul cuptor Dialog utilizează o tehnologie cu unde electromagnetice care aplică alimentelor o intensitate diferită de căldură, în funcție de structura moleculară a acestora
  • Este mai rapid și mai versatil decât orice alt aparat convențional de gătit: permite prepararea simultană a diferitelor alimente și timpul de gătire scade cu până la 70%

Vreți să gătițipește într-un bloc de gheață sau vităfile învelită în ceară de albine? Fără ca gheața sau ceara să se topească?Miele prezintă la IFA noul cuptor Dialog și promite să revoluționeze gătitul, odată cu lansarea, în premieră, aunei tehnologiicare face posibil ca undeleelectromagnetice să răspundăîntr-un mod inteligent la textura alimentelor preparate.

Carnea, de exemplu, este gătită uniform și își păstrează suculența, peștele și legumele își păstrează textura fină, în timp ce aluatul crește mai bine. O varietatede ingrediente proaspete, pentru o masă completă, pot fi puse împreună în tava cuptorului, fiind gătite perfect, în același timp și cu 70% mai rapid decât prin metodele convenționale de gătit.

Noua tehnologie face trecerea spre o lume complet nouă a plăcerii gătitului. Spre exemplu, așezațio pulpă de miel pe un pat de ardei roșu și sparanghel. Adăugați cartofi wedges și introduceți tava în cuptorul Dialog. După aproximativ 45 de minute, carneava fi suculentă și gătită uniform, ardeiul și sparanghelulvor avea o tentă al dente, iar cartofii vor fi foarte fragezi– nu e nevoie de nicio întrerupere sau de adăugarea altor ingrediente. Fără noua tehnologie, ar fi imposibil ca acest meniu să fie gătit în mod convenționalîntr-un timp atât de scurt, iar rezultatul să fie la fel de desăvârșit.

Citeste si:  Electronizarea CMR face primii pași și în Balcani

Cuptorul Dialog beneficiază de tehnologia M Chef, dezvoltată de Miele. Aceastapresupune inducerea temperaturii necesare pentru prepararea termică specifică fiecărui aliment în parte, prin aplicarea de unde electromagnetice. Cuptorul Dialog dispune de o unitate modulară care generează unde electromagnetice într-o anumită gamă de frecvențe și le distribuie în cuptor prin intermediul a două antene. Pentru că moleculele din mâncare sunt aranjate în moduri diferite și se rearanjează în timpul gătitului, procesul de gătit se remarcă prin ajustarea constantă a frecvențelor. Aceleași antene furnizează cuptorului Dialog feedback asupra cantității de energie absorbită de mâncare.

Rezultate excelente datorită  îmbinărilor de tehnologii

Un alt avantaj al tehnologiei M Chef este gătitul volumetrical alimentelor: carnea, de exemplu, este gătită uniform, căpătând o culoare rozalie, din exterior până în interior. Într-un cuptor normal, acest lucru este foarte dificil, deoarece căldura se deplasează continuu din exterior spre interior. Când miezul este gătit, adesea, exteriorul este „prea făcut”.

Citeste si:  “Educatia construieste viitorul”

Deoarece gătitul cu unde electromagnetice nu arde suprafața mâncării, pâinea poate fi preparatăfără urmă de coajă. Pentru o pâine clasică și pentru aroma cărnii prăjite, tehnologia M Chef este combinată cu o altă metodă de gătire, prin căldură radiantă. În acest sens, cuptorul Dialog este echipat ideal, deoarece oferă multe caracteristici ale produselor de gătit marca Miele, include un panou M Touch user-friendly și autocurățare pirolitică. Iluminarea elegantă și uniformă la toate nivelurile este garantată, pentru prima dată, de iluminarea LED de înaltă calitate BrilliantLight.

Aplicația Miele transmite parametrii rețetei direct cuptorului Dialog

Dialog poate fi conectat la aplicația Miele@mobile, un punct de start ideal pentru a experimenta noi rețete, oferindu-le utilizatorilor numeroase programe automate de gătit dezvoltate exact pentru acest cuptor. Pe lângă rețetele video și listele de cumpărături, aplicația permite, de asemenea, ca parametrii unei rețete să fie transferați direct spre aparatul de gătit.

Citeste si:  CFR - Măsuri de circulație pe calea ferată în perioada 28 iunie – 2 iulie 2017

Această funcție pune utilizatorii în contact direct cu chefi din bucătăriile-laborator Miele, iarrețetele care au aprobarea acestora sunt disponibile pentru a fi descărcate imediat de alți utilizatori ai aplicației.

Utilizatorii cuptorului Dialog se vor întâlni cu două concepte noi: unități Gourmet și Intensitate. Unitățile Gourmet reprezintă unitatea de măsură a energiei aplicate mâncării, iar o unitate Gourmet corespunde unui kilojoule. Setările Intensității sunt „mare”, „mediu” și „delicat”. Pentru majoritatea produselor alimentare,„mare” este alegerea corectă, „delicat” fiindsetarea ideală pentru preparate precum sufleurile.

„Gourmet Assistant” și „Gourmet Pro” încurajează creativitatea

Noul cuptor este foarte simplu de folosit de bucătarii amatori, fiind dotat cu programe automate de gătit, dar carelasă loccreativitățiiutilizatorului. „Gourmet Assistant” ajută bucătarul sugerându-i setări în funcție de tipul și cantitatea de mâncare pentru a asigura rezultate excelente.

Este ideal și pentru bucătarii experimentați, care au la dispoziție funcția „Gourmet Pro”, ce permite selectarea automată a parametrilor de gătit, precum modul de operare, unitățile Gourmet, intensitatea și durata.

Cuptorul Dialog va fi disponibil în aprilie 2018, inițial în Germania și Austria.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata