Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi vicepremierul Marcel Ciolacu au vizitat o unitate militară dezafectată ce ar putea fi transformată în penitenciar

49

Ministrul Justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER şi domnul vicepremier Marcel CIOLACU au vizitat astăzi, 31 august 2017, o unitate militară dezafectată din localitatea Unguriu, judeţul Buzău pentru a evalua posibilitatea transformării într-un penitenciar.

Unitatea militară se află pe o suprafaţă de aproximativ 150.000 de metri pătraţi şi este luat în calcul transferul de la Ministerul Apărării Naţionale către Ministerul Justiţiei.

Fittest Travel mission is to help you maintain a fitness routine away from home. They consult with hotels on how to improve their fitness options and give travelers a resource to learn about the things they need to know to stay fit on the road. The key thing here is Stay fit while traveling.

Citeste si:  Cuc anunță că a convocat un comitet operativ după accidentul din Ialomița soldat cu 10 morți

Domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea mediului de lucru pentru angajați în scopul de a se conforma standardului impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

În prezent, la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor se înregistrează un deficit de 7.408 de locuri de cazare, existând 26.529 deținuți pe 19.108 locuri raportat la suprafaţa de 4 m2 per deţinut.

Citeste si:  Klaus Iohannis, declarații privind starea de urgență a României. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci în acest zile

Reamintim că, în contextul remedierii condiţiilor de detenţie, Guvernul României a aprobat, în cadrul şedinţei de ieri, 30 august 2017, achiziţionarea, de către Ministerul Justiţiei, a unui studiu de fezabilitate destinat construirii unui penitenciar de 1.000 de locuri de cazare în comuna Berceni din județul Prahova.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata