EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Președintele Comisiei Europene se gândește mai mult decât Guvernul PSD-ALDE la cum să pună întreaga Românie pe harta Uniunii Europene

1

Deputatul european Siegfried Mureșan:

„Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus, astăzi, în discursul său din Parlamentul European privind Starea Uniunii Europene (UE), organizarea unui summit UE la Sibiu în 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi, din păcate, Uniunea Europeană. Acest summit, care va avea loc chiar în timpul Președinției române a Consiliului, își propune să reflecteze și să ia decizii cu privire la viitorul Uniunii Europene. Este o mare oportunitate pentru România de vreme ce toți viitorii pași de integrare europeană vor fi legați de numele orașului Sibiu.

 

Prin Președinția română a Consiliului, programată în primul semestru al anului 2019, trebuie să aducem Uniunea Europeană mai aproape de România și să informăm românii cu privire la UE, trebuie să punem toată țara pe harta Uniunii. De aceea, am spus încă de la început că este o mare greșeală decizia Guvernului din luna iulie de a organiza toate întâlnirile informale la nivel ministerial ale Consiliului în Palatul Parlamentului. România este mai mult decât Casa Poporului, este al șaptelea stat ca populație la nivelul UE.

De aceea, am propus Guvernului să organizeze reuniunile ministeriale în mai multe orașe din țară. De ce să nu avem reuniunea miniștrilor Apărării la Constanța, în apropiere de baza militară de la Kogălniceanu, unde să vorbim despre securitate în Europa, sau unde este mai potrivit să se desfășoare reuniunea miniștrilor Energiei dacă nu tot la Constanța, unde te gândești să construiești un terminal de gaz lichefiat? De asemenea, propun ca reuniunile pe Educație să fie organizate într-un centru universitar cu tradiție și prestigiu, de ce nu, la Cluj-Napoca sau Timișoara, iar reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe să se organizeze la Iași, lângă granița cu Republica Moldova, unde să vorbim despre Vecinătatea estică și pericolele venite dinspre Federația Rusă.

Nu în ultimul rând, reuniunea miniștrilor Competitivității poate fi organizată cel mai bine la Cluj-Napoca, devenit un adevărat centru regional pentru tinerii inovatori. Propunerea președintelui Juncker este o idee excelentă și arată că președintele Comisiei Europene se gândește mai mult decât Guvernul României la cum să pună întreaga Românie pe harta Uniunii Europene în timpul Președinției române a Consiliului UE din anul 2019.”

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. aparate de etichetat spune

    bineinteles ca cei de la UE sunt mult mai interesanti de binele Romaniei decat guvernantii alesi sa vegheze asupra acestuia. Adevarati patrioti si gospodari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.