POCU deschide apeluri de 13 milioane euro pentru proiecte privind sănătatea populației

59

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (POCU),din  cadrul MDRAPFE,deschide apeluri în valoare totală de 13 milioane euro pentru depunerea de proiectecare vizează îmbunătățirea pregătirii specialiștilor în domeniul sănătății.

Finanțările lansate vorsusține proiecte naționale ce vor îmbunătăți serviciile medicale  orientate către prevenție,depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin şi sân, precum și derularea celei de-a doua etape a programelor de îngrijire a gravidei și a copilului.

Beneficiarii direcți sunt aprox. 600 specialiștii implicați în derularea programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament: medici, tehnicieni, fizicieni, manageri de date, asistenți medicali, asistenți medicali comunitari, psihologi,  biologi, tehnicieni, registratori medicali, mediatori sanitari.

Aceștia vor participa, timp de jumătate de an, la programe de formare sau instruire profesională.

Totodată, prin proiectele finanțate va fi realizat și cadrul metodologic,în vederea asigurării unui standard unitar de realizare a screening-ului la nivel național și consolidării controlului cancerului de col uterin şicanceruluide sân.

Citeste si:  Companie germană de asigurări, părăsește România

Concret, prin asemenea proiecte se urmărește depistarea bolii încă din stadiile incipiente ale instalării ei. Vor fi realizate, totodată, registre naționaleşi vor fi organizate activități de informare, educare și conştientizare a grupului țintă.

Solicitanții eligibiliîn cadrul celor 3 apeluri de proiecte suntinstituții medicale publice, unități cu personalitate juridică aflate în subordinea Ministerului Sănătății, în parteneriat cu institutele sau centrele de sănătate publică, precumși instituții publice regionale sau naționale, cu personalitate juridică, aflate în subordinea Ministerului Sănătății, universități publice de Medicină și Farmacie, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, ONG-uri etc.

Cererile de finanțare se primesc în perioada 11 octombrie  2017 – 31 ianuarie 2018.

Mai multe detalii, pe site-ul ue.ro”>www.fonduri-ue.ro, pagina Programul Operațional Capital Uman.

Citeste si:  Vrancea: Un centru al DGASPC va fi reabilitat printr-un proiect de peste zece milioane de lei

Despre apelurile de proiecte:

Apelurile de proiecte lansate astăzi sunt finanțate din Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul specific 4.9: Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii

Concret, este vorba despre următoarele documente:

  • GHIDUL SOLICITANTULUI – CONDIȚII SPECIFICE DE ACCESARE A FONDURILOR ”Sprijin pentru derularea programelor de îngrijire a gravidei și copilului – etapa I”, AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.9., cu o alocare totală de aproximativ 3 milioane euro.
  • GHIDUL SOLICITANTULUI – CONDIȚII SPECIFICE DE ACCESARE A FONDURILOR- ”Fii responsabilă de sănătatea ta – sprijin pentru derularea programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa I”, AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.9., cu o alocare totală de aproximativ 5 milioane euro.
  • GHIDUL SOLICITANTULUI – CONDIȚII SPECIFICE DE ACCESARE A FONDURILOR-”Fii responsabilă de sănătatea ta – sprijin pentru derularea programelor de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa I”-AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.9, cu o alocare totală de aproximativ 5 milioane euro
Citeste si:  Ministrul propus al Transporturilor: Soluţia pentru Poşta Română este listarea

Despre Programul Operațional Capital Uman 2014-2020:

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU) are o alocare UEde 4,326 miliarde euro. Acesta stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007‐2013 și contribuind la reducerea disparităților de dezvoltare economică și socială dintre România și Statele Membre ale UE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata