Este suficient să investeşti bani într-un brand pentru a crea valoare?

50

Conform informaţiilor raportului de piață Brand Finance Romania 50 din 2017, cele mai valoroase zece branduri româneşti însumează o valoare de aproximativ 2,6 miliarde de euro. Topul celor mai valoroase zece branduri româneşti includ companii din domenii diverse precum auto, retail, bănci, IT sau telecom.

Așadar, este suficient să investești bani într-un brand pentru a crea valoare? Depinde din ce perspectivă priveşti. Termenul de valoare are diverse accepţiuni: promisiunea şi îndeplinirea unei experienţe (din perspectiva marketingului), garanţia unor câştiguri în viitor (din perspectiva managementului) sau este privit ca o componentă distinctă a proprietăţii intelectuale (perspectiva juridică).

Chiar dacă dicţionarul explicativ al limbii române defineşte foarte laconic termenul de brand ca fiind:  BRAND2branduri, s. n. Marcă de produs a unei firme renumite.

Citeste si:  SUA vor impune tarife vamale majorate pentru bunuri europene în valoare de 7,5 miliarde dolari

În fapt acest cuvânt importat şi intrat în vorbirea curentă din ţara noastră înseamnă mult mai mult: un ansamblu de atribute tangibile şi intangibile, simbolizate printr-o marcă comercială (nume, logo, etc.) care, utilizate corect, creează influenţă şi valoare.

Astfel un factor deosebit de important al creării valorii unui brand este valorizarea acestuia. Nu este suficient să deţii un brand în care ai investit timp şi bani pentru a deţine o valoare. Trebuie ca brandul să genereze valoare pentru a avea valoare. Bineînţeles este vorba despre o valoare cuantificabilă în bani nu despre o valoare simbolică.

Citeste si:  Redirectioneaza traficul direct pe site-ul tau cu ajutorul serviciilor SEO potrivite

Continuarea pe News24.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. aparate de etichetat spune

    curios este ca in ultima perioada nu s-am mai discutat de directionarea si accesarea de fonduri europene fiind vizate domeniile competente de software si hardware

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata