Cele mai bizare superstitii din intreaga lume

Unii nu se tem doar vazand filme horror si citind carti de groaza. Se tem si de cele mai bizare superstitii din intreaga lume. Avem teama de pisica neagra care ne trece pe dinainte, scuipam in san cand ne-am speriat, ne temem sa nu ne maturam picioarele pentru a nu cumva sa nu ne mai casatorim. Si asa mai departe.

Trebuie sa recunoastem faptul ca unele superstitii sunt atat de stranii incat ne dau fiori pe sira spinarii doar ascultandu-i pe altii vorbind despre pataniile lor. Insa, exista si superstitii de genul miturilor cum ca daca nu faci ceva, ti se va intampla ceva rau sau altele.

Simte-te liber sa citesti mai departe …

… daca vrei sa-ti imbunatatesti cultura generala cu cele mai bizare superstitii despre care nu ai stiut!

1. Se spune ca daca fluieri in casa inviti diavolul

In Lituania se pare ca este interzis sa fluieri inauntrul unei incaperi deoarece se crede ca ai invoca diavolul.

2. Nu se da noroc cu apa

Aceasta superstitie germana spune ca daca vei da noroc cu apa, iti doresti moartea celor cu care bei. De fapt, aceasta idee ar veni din mitologia greaca.

3. Nu pune papucii pe masa

Aceasta nu este o regula de eticheta sau de politete(desi cam la asta se refera in ziua de azi), ci se refera la ghinion. Daca vei pune papucii pe masa, vei da de inteles ca cineva a murit. Aceasta superstitie vine din Marea Britanie, din vremurile dedemult.

Continuarea pe News24.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.