Din 2018 va exista o noua taxa, taxa de solidaritate de 2%

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a declarat de curand, mai exact miercuri seara, ca in anul ce va veni vom avea o noua taxa de platit la stat. Insa, este vorba despre o taxa de solidaritate de 2%, prin care angajatorii vor plati bugetului statului raportat la fondul de salarii. In acest sens, ministrul spune ca nu este o hotarare luata de Guvern, ci este o directiva europeana obligatorie.

Iata ce a avut de spus mai pe indelete ministrul finantelor Ionut Misa despre taxa de solidaritate de 2% pentru un post de televiziune din Romania

Va mai fi o taxa, in principiul o vom numi taxa de solidaritate, in principiu asa se discuta, trebuie sa vedem exact care va fi decizia finala, de 2% care va reveni angajatorului.

Exista o directiva europeana care ne obliga sa aplicam un anumit procent fondului de salarii. Aceasta taxa nu poate fi eliminata sub nici o forma (…) Este o directiva europeana care reglementeaza pentru fondul de salarii o anumita taxa. Nu numai mediului privat, ci si sistemului public. 0,25 este valoarea exacta a taxei.

Taxa o plateste angajatorul la fondul de salarii. Au fost foarte multe discutii cu sindicatele care spuneam: domne, nu va ramane nicio responsabilitate in sarcina angajatorului. Daca el trebuie sa plateasca pentru angajat, dar nu va fi responsabil din acest punct de vedere, va crea o problema angajatului in sine,

Citeste continuarea pe News24.ro

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.