Cum îți poți plănui următoarea vacanță cu bani puțini

Cine a spus că, pentru a te putea bucura de un concediu bine organizat într-o locație la care visezi de mult timp ai nevoie de un credit în bancă? Vacanțele ieftine nu sunt un miraj sau un vis ireal, trebuie doar să știi cum să plănuiești cu atenție fiecare pas, ca să te bucuri de următoarele tale zile libere exact cum ți-ai imaginat că o vei face. Care e traiectoria pe care trebuie să o urmezi, dacă îți dorești să vizitezi un loc cu bani puțini? Citește sfaturile de mai jos și pune în aplicare sugestiile oferite, ca să te poți bucura de amintiri noi din excursia ta.

Fă-ți temele din timp

Nu te aștepta să găsești la diferență de o săptămână față de prima ta zi liberă oferte de refuzat. Mai degrabă, gândește-te la ce destinație ți-ar plăcea să vezi și caută mai multe informații despre ea. Despre cum poți ajunge acolo mai ușor și mai ieftin, dacă o anumită perioadă din an este mai convenabilă ca prețuri, aglomerație sau temperaturi, ce anume poți vizita prin împrejurimi și cât de periculos este locul, de fapt.

Caută transport

Citeste si:  Hotelierii cer să li se închirieze plajele din faţa propriilor locaţii

Apoi, în funcție de preferințe, alege o perioadă în care îți este permis și concediul și începe să cauți, prima dată, un mijloc de transport cu care să ajungi la destinația finală. Dacă orașul sau stațiunea pe care vrei să o vizitezi nu este foarte departe de locul în care stai, poți merge cu mașina personală. Dacă, însă, preferi să ajungi în vacanță cât de cât odihnit, și nu cu ochii obosiți de la condus, poți opta pentru un tren, un autocar sau un avion. Pune în balanță orele pe care le vei petrece pe drum și costul biletului de transport. E posibil ca avionul să fie cea mai convenabilă metodă care să te ducă în vacanță.

Alege o cazare bună

Siguranța ta este cea mai importantă, atunci când îți cauți cazare, așa că urmărește ofertele care au și fotografii din care să îți dai seama cât de curată este camera în care vei dormi câteva nopți. Ar fi neplăcut să te întorci cu vreo bacterie din vacanță, nu-i așa? Apoi, e foarte important să afli cât de aproape se află unitatea de cazare de punctele de interes pe care vrei să le treci pe lista de locuri vizitate. Dacă pensiunea sau hotelul este la marginea orașului, iar tu trebuie să ajungi zilnic până în centru, s-ar putea să fie mult mai convenabil să plătești un pic mai mult, dar să nu pierzi atât de mult timp în trafic. Fii atent și la recomandările celor care au fost înaintea ta în acel loc și la părerile pe care le-au lăsat, după ședere.

 

Citeste si:  Prima clădire restaurată din Centrul Istoric al comunei Roşia Montană

Nu lăsa totul pe ultima sută de metri. Cu cât te hotărăști mai repede, cu atât e posibil să plătești mai puțin. Poți fi norocos și prinde o ofertă early-booking, adică rezervările să fie abia la început, iar prețurile mult mai mici decât în sezon sau mai aproape de ziua plecării. Cu puțină organizare, poți vedea toate locurile pe care le ai trecute pe lista de dorințe. Vacanță plăcută!

sursa foto: pixabay.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner