Se anunţă noi proteste, de această dascălii şi părinţii ar putea ieşi în stradă

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ ameninţă cu proteste de amploare, la care ar putea participa inclusiv părinţi. În scrisoarea publicată pe reţelele de socialiare, instituţiile statului sunt acuzate că încalcă legea prin care Educaţia trebuie să primească 6% din PIB în bugetul pe anul viitor.

Nu putem tolera la nesfârşit situaţia în care: încă avem multe şcoli care nu corespund standardelor europene; mulți profesori au salariile la nivelul angajaţilor necalificaţi din alte domenii; bugetul educaţiei situează România la coada ţărilor europene. se spune în apelul semnat de liderul FSLI Simion Hăncescu.

Citeste si:  Suma de 700 de milioane alocată MApN va merge către întreţinerea echipamentelor militare şi completarea stocurilor, declară premierul Ponta

Potrivit FSLI, învăţământul va primi în 2018 un buget de 27 de miliarde de lei, fără a lua în calcul banii alocați pentru investiții, ceea ce ar reprezenta, foarte probabil, 3,5%. Adică aproape JUMĂTATE din cât prevede legea, potrivit căreia sistemul de învăţământ din România ar trebui să aibă un buget de 6% din PIB.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia Guvernului, Parlamentului, precum şi Preşedintelui României, asupra gravităţii acestei situaţii: AVEM O LEGE CARE NU SE APLICĂ!

“Așa cum stau lucurile, este posibil să se ajungă la un protest de amploare, în care să fie implicați părinții și salariații din învățământ, pentru a cere un lucru elementar: respectarea legii, în sensul de a se aloca pentru educație 6% din PIB”, a mai afirmat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Citeste si:  Numărul mediu al salariaţilor a crescut anul trecut cu 161.000 persoane
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata