1,2 milioane locuitori vor beneficia de drumuri modernizate cu bani europeni

MDRAPFE anunță semnarea a șase proiecte în valoare totală de peste 800 milioane lei (670 milioane lei fonduri europene), prin care se vor reabilita circa 230 km de drumuri în județele Brașov, Covasna, Mureș, Sibiu și Vaslui.

Am acționat în forță pentru semnarea contractelor de infrastructură de drumuri, implicit pentru majorarea absorbției fondurilor UE, și iată că aceste contracte vin în sprijinul a peste un milion de locuitori și însumează 670 milioane lei fonduri europene a declarat astăzi Marius Nica, Ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Infrastructura de transport modernizatăva avea ca beneficiari aproximativ 1,2 milioane locuitori din județele menționate și se va reflecta, printre altele, în gradul de creșterea mobilității populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri și călători, îmbunătățirea accesului pe piețele regionale, creșterea eficienței activităților economice, economisirea de energie și timp, creându-se astfel conditii pentru extinderea schimburilor comerciale si implicit a investitiilor productive.

Citeste si:  Noi clădiri de birouri și mii de apartamente in nordul capitalei

De asemenea, serviciile de sănătate, sociale și educative din orașeși din municipii vor fi mai accesibile pentru locuitorii județelor respective,populațiava fi mai pregătită pentru cerințele pieței forței de muncă de la nivel regional șipotențialul economic și social va fi valorificat la maxim.Pe de altă parte, va crește gradulde siguranță a circulației, se va reduce timpul de călătorie atât pentru persoanele care tranzitează județele respective în scop turistic, de afaceri sau personal, cât și pentru transportul de marfă, iar toate acestea vor contribui, într-un fel sau altul, la îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

Informații suplimentare despre proiecte

Proiectele pentru care s-au semnat contractile de finanțare sunt următoarele:

  • Modernizarea drumului interjudețean Covasna – Brașov, care face legătura între drumul național DN 12 și drumul național DN 13 (93,4 mil. lei finanțare europeană);
  • Reabilitare drum județean „Interjud. Covasna-Brașov” de la DN 12 la DN 13 prin Malnaș Băi, Baraolt, Augustin și Maieruș – tronson Covasna (72,3 lei finanțare europeană);
  • Reabilitare DJ 106 Agnita-Sighișoara (100 mil. lei finanțare europeană);
  • Modernizarea drumurilor județene DJ151b și DJ142, Ungheni (dn15) – Mica – Tîrnăveni (DN14a) – Județul Mureș (117,5 mil. lei finanțare europeană);
  • Modernizare DJ 106b A1- Ocna Sibiului-Loamneș-Sorostin-Țapu (102,7 mil. lei finanțare europeană);
  • Regiunea Nord-Est- axa rutieră strategică 4: Vaslui „reabilitare și modernizare drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ j 245m, DJ 247, DJ 246) (184,8 mil. lei finanțare europeană).
Citeste si:  Lucrările de investiții din localitățile Ighiu și Cricău, din județul Alba, au fost inspectate de conducerea A.N. „Apele Române” și de directorul ABA Mureș

Toate cele șase proiecte sunt finanțate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner