Vrei sa fii antreprenor? 9 lucruri pe care nu ti le-a spus nimeni

557

Detinerea unei afaceri este unul dintre obiectivele pe care multi dintre noi le avem. Desi de multe ori acesta ramane doar un vis, exista si persoane care isi incearca sansa si ajung sa devina antreprenori de succes. Poti fi si tu unul dintre ei, dar inainte de asta trebuie sa stii daca intr-adevar poti sa faci fata si partilor negative care apar drept consecinta a faptului ca esti propriul tau sef. Asadar, iti spunem X lucruri pe care sa le stii inainte de a deveni antreprenor:

 

  1. Orice afacere necesita un know-how bogat in domeniul in care aceasta se incadreaza. Mai ales daca vorbim despre un magazin de centrale termice si instalatii, un service auto sau alte business-uri foarte tehnice.
  2. Deschiderea unui business necesita resurse logistice, financiare si umane. Deschiderea unui magazin, de exemplu, nu necesita doar achizitionarea unei case de marcat electronice, dar este nevoie si de o retea de furnizori bine pusa la punct.
  3. Locatia aleasa este foarte importanta, mai ales daca vorbim de o afacere in retail. Inainte de a inchiria studiaza daca exista acolo vad comercial. La fel, inainte de a construi de la zero un sediu, alege cu atentie terenul si solicita un studiu geotehnic atestat.
  4. Alege cu atentie personalul si selecteaza doar oameni care au acelasi scop ca si tine si carora sa le placa ceea ce fac. Motivatia si efortul lor sunt sunt esentiale pentru ca afacerea sa prospere. Tu ai un rol important aici, asa ca incearca sa fii mai putin precum un sef si mai mult ca un lider.
  5. Degeaba oferi produse si servicii de calitate daca oamenii nu stiu ca existi. Pentru a obtine profit din propria afacere, primul pas este ca lumea sa stie de tine, de aceea promovarea este foarte importanta. Fii pregatit sa investesti in eforturile de marketing si de PR, daca vrei sa te bucuri de notorietate pe piata pe care activezi.
  6. Nimanui nu ii pasa mai mult de business-ul tau decat iti pasa tie. Ca antreprenor, vei lucra in majoritatea weekendurilor si in multe dintre perioadele in care angajatii tai se vor bucura de vacante.
  7. Va trebui sa tii pasul cu schimbarile pietei, care, in functie de domeniu pot fi destul de fluctuante. E foarte important sa iti pui la punct si planuri B, care sa te ajute sa treci peste perioadele mai putin profitabile ale afacerii pe care o conduci.
  8. Nu vei fi intotdeauna propriul tau sef. Comportamentul consumatorului este componenta care, de ce mai multe ori, stabileste liniile de directie in business-ul tau.
  9. Oricat de bine ti-ai face treaba, vor aparea mereu clienti nemultumiti. Acestia sunt cei care trebuie tinuti in frau, mai ales ca reclama “din gura in gura” este foarte credibila in fata consumatorilor si foarte usor de raspandit.

 

Citeste si:  Programele part-time sunt mult mai comune în Europa decât în Statele Unite
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata