Motociclete la preț de apartament de lux. Bijuteriile pe două roți prind și 260 de kilometri pe oră

1.400

Tuning pentru motociclete, o nouă pasiune de lux a românilor. Un atelier din București personalizează motociclete care ajung și la 100.000 de euro. Nebunii după motoare ar da oricât ca să devină regii șoselelor, pe două roți.

Inima îți bate cu putere, ochii nu mai știu pe ce să se concentreze, culorile îți iau mințile, creierul face calcule rapide cu privire la cât ai putea cumpăra, la care să renunți, că ai lua acasă tot magazinul. E un zbucium visceral, puternic, năucitor. Cam așa se simte o femeie în magazinele cu haine și pantofi. Și nu cred că există vreo diferență față de ce simte un bărbat atunci când intră în atelierul de tuning pentru motociclete al lui Andi Ceucă. Șiruri de motoare strălucitoare, motociclete ochioase, choppere. Paradisul oricărui pasionat. O pasiune deloc ieftină, însă.

Tuning pentru motociclete: viteză și design

“Motocicletele sunt ceva mai scumpe decât pantofii, probabil le putem compara cu un inel cu diamante, să avem un numitor comun, dar sunt jucăriile băieților, asta e clar”, glumește Andi, făcându-ne turul atelierului. Două frumuseți care costă peste 50.000 de euro ne iau ochii: două choppere de culoarea focului. „Astea sunt motociclete de sâmbătă-duminică, ieșiri la drumuri scurte, să te vadă lumea. E o altă zonă a motociclismului și a businessului nostru, crearea de motociclete unicat care reprezintă proprietarul și evident țin și de statutul social”, explică pasionatul. Pe Andi l-a prins microbul motoarelor de când era puști. Meșterea împreună cu tatăl lui la motociclete și făceau tot felul de improvizații. Dar meserie adevărată a învățat în Germania, unde a lucrat ani buni într-un atelier profesionist de customizat motoare. Și acum piața din România a devenit suficient de matură să guste acest gen de serviciu.

 [supsystic-gallery id=1]

300 de kilometri la oră, pe două roți

În fiecare zi primește cele mai fanteziste cereri de la motocicliști, oameni care vin fie cu motorul lor la tunat, fie să își cumpere o bijuterie pe două roți gata făcută după indicațiile lor. „Clienții vin și spun: aș dori mai multă putere, mai mult confort sau aș dori un alt look. Și de aici intervenim noi cu designul, cu partea tehnică, cu sfaturi tehnice și de design. Zilnic primim cereri nebunești. De la motociclete pe care să își pună paharul de cafea și până la performanțe inedite. A venit un tip odată și era foarte supărat că motocicleta lui nu poate depăși 300 km pe oră”, spune Andi.

Citeste si:  BMW va rechema în service 122.000 de motociclete, din cauza problemelor la sistemul de frânare

În atelier se sudează, se lipesc fire, se pun și se scot roți de pe șasiu. Și demonstrativ, Andi ne arată cum toarce una dintre creații. Un sunet greu, puternic, armonios, totuși. Sunetul pe care îl asociezi, în București, cu primăvara, fiindcă atunci ies pe stradă mai mult amatorii acestor senzații tari.

Motocicletele îți oferă libertatea de mișcare, dar cele făcute în atelierul lui Andi Ceucă sunt genul care îți întorc capul pe stradă. Prețurile unei frumuseți pornesc de la câteva mii de euro și pot ajunge până la 100.000.

Citeste si:  Statul iartă Ford de o amendă de 14 milioane euro
Sursa: Libertatea.ro
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata