Focus pe print 3D şi robotică

571

În anul 2017,E-CIVIS şi ECDL ROMANIA au lansat în parteneriat proiectul „Girls Champions in 3D” (www.girlschampions.com) care a vizat utilizarea tehnologiei digitale într-un mod inovativ, în scopul pregătirii studentelor din cadrul diferitelor facultăţi din Bucureşti, într-o specializare nouă privind proiectarea şi producţia de obiecte tridimensionale, ţinând cont că pe piaţa muncii există o cerere mare de specialişti în domeniul fabricaţiei aditive.

Cele mai semnificative rezultate obţinute ca urmare a implementării proiectului au fost:

  • 24 studente selectate de la diverse facultăţi din Bucureşti (farmacie, medicină dentară, biologie, arhitectură de interior, design grafic, chimie aplicată şi ştiinţa materialelor, inginerie medicală, etc) pentru a benefica de instruire, testare şi certificare ECDL 3D Printing şi de activităţi de mentorat
  • 24 studente de la diverse facultăţi din Bucureşti formate în domeniul modelării şi imprimării 3D
  • 21 studente de la diverse facultăţi din Bucureşti certificate în domeniul modelării şi imprimării 3D – ECDL 3D Printing
  • 1 sesiune de mentorat desfăşurată (constând în sprijin dedicat persoanele care au absolvit cursul şi au obţinut certificarea ECDL 3D Printing pentru a le facilita tranziţia acestora pe piaţa muncii).
Citeste si:  Ambasadorul SUA la UE și-a revizuit declarația dată în ancheta privind Ucraina

Implementarea proiectului a produs o schimbare în bine în rândul beneficiarilor, le-a deschis apetitul studentelor pentru modelare si imprimare 3D şi le-a lărgit orizontul spre noi idei şi inovaţii:

„Îmi doresc să profesez în domeniul turismului – organizarea de evenimente şi cred cu tărie că imprimarea 3 D poate aduce o mulţime de beneficii şi aspecte inovatoare în ceea ce intenţionez să fac… Nu numai că vreau să mă ocup cu organizarea de evenimente, ci vreau să imi realizez singură materialele de care am nevoie: invitaţii handmade, obiecte de decor pentru nunţi, botezuri, petreceri. Imaginaţi-vă cum ar fi să mergeţi la nunta celui mai bun prieten şi în loc de banalele mărturii să găsiţi pe masă două figurine superbe care se ţin de mână – mire şi mireasă, iar florile vor fi puse în vaze printate 3D, cu un desing unic, aparte! Acestea sunt doar câteva idei din ceea ce imprimarea 3 D mi-ar putea transforma visul în ceva special şi de succes!” a declarat una dintre studentele participante în proiect.

Citeste si:  Buzău: Bătrân în stare gravă, transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală

Anul 2018 marchează continuarea colaborării pentru creşterea proiectului“Girls Champions in 3D”, extinderea parteneriatului în domeniul roboticii şi al desfăşurării unor cursuri de construire imprimante 3D de la 0. Astfel, întâlnirilor Coder Dojo, care se desfăşoară bi-lunar în cadrul ECDL EduHubdin Veranda Mall, li se vor adăuga şi cursuri de robotică. Tinerii vor putea beneficia şi de cursuri de construire a unor imprimante 3D de la 0. Ideea de bază a proiectului este că tinerii, dar nu numai, să nu fie doar consumatori de tehnologie, ci să o şi înţeleagă.

Citeste si:  Crin Antonescu: Băsescu râdea ca un nesimţit

Toate aceste iniţiative se înscriu în strategiile celor două organizaţii de a promova aptitudinile digitale în rândul cetăţenilor din România, şi în special al tinerilor. Ambele organizaţii sunt membrealecoaliţiei “Skills 4IT” – componentă a Digital Skills and Jobs Coalition.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata