Aplicatia ce ne ajuta in situatii de urgenta

De astazi romanii pot afla printr-un simplu click cum sa ramana in viata daca sunt pe cale sa fie loviti de fulger, ori daca sunt prinsi de viscol pe drum sau in mijlocul unui incendiu.

FiiPregatit.ro este o platforma care strange toate informatiile esentiale. Aplicatia a fost conceputa de specialistii Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Apa, mancare, baterii, lanterna, sac de dormit si medicamente, asta ar trebui sa cotiina rucsacul de supravietuire pe care ar trebui sa-l luati neaparat cu voi atunci cand plecati la drum, pe vreme nefavorabila.

Platforma care prezinta in total 15 situaţti limita, a fost  prezentata in fata comisarului european pentru gestionarea cazurilor de urgenta.

Citeste si:  Poșta Română pregătește o aplicație pentru plăți online

Pe acest proiect, statul romani nu a dat niciun ban.

Lucian Stuparu, dezvoltator site a spus „Acest proiect a fost facut ca voluntariat. Noi am colaborat sa-i dam partea vizuala si partea tehnica din spate care sa sustina proiectul”.

Cand a fost intrebat care daca unul dintre motivele pentru care acest site a fost creat este slaba informare a oamenilor, Raed Arafat, seful DSU a raspus “Sunt foarte de acord cu ce ati afirmat. Nu este suficient pregatita populatia si informata.”

Dezvoltarea site-ului a durat mai bine de jumatate de an. La proiect au lucrat 5 voluntari, cat si reprezentanti ai Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata