Cod galben de ceata in mai multe judete din Romania

Meteorologii au transmis, miercuri dimineata, atentionari cod galben de ceata pentru saisprezece judete din tara.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), pana la ora 11:00 sunt sub cod galben de ceata judetele Suceava, Bacau, Botosani si Neamt, unde vizibilitatea va fi redusa local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, dar se va semnala si burnita.

Pana la ora 9.00, sunt sub atentionare cod galben de ceata si judetele Gorj, Dolj, Mehedinti, Ialomita, Arges, Dambovita, Buzau, Vrancea, Galati, Giurgiu, Teleorman, Ilfov si Calarasi. In aceste zone, vizibilitatea va fi redusa din cauza cetii, dar temporar vor fi si ploi slabe sau burnita.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca exista anumite tronsoane de drumuri unde este semnalata ceata densa care determina scaderea vizibilitatii sub 100 de metri in judetul Calarasi (DN3 Calarasi – Lehliu, DN4 Oltenita – Bucuresti, DN31 Olteniaa – Calarasi), in judetul Giurgiu (DN5 Daia – Adunatii Copaceni, DN5A Adunatii Copaceni – Hotarele, DN5B Fratesti – Ghimpati, DN5C Slobozia – Gaujani, DN6 Mihailedti – Ghimpati, DN41 Daia – Hotarele), in judetul Ilfov (DN2, in loc. Voluntari, DN5, in loc. Magurele si DNCB, in loc. Glina) si pe toate drumurile nationale ale judetului Teleorman. 

Politistii le recomanda soferilor ca, inainte de a pleca la drum, sa verifice daca au functionale sistemele de iluminare-semnalizare si climatizare-dezaburire si sa le foloseasca pentru a vedea si a fi observati in trafic, sa reduca semnificativ viteza de deplasare, sa marească distanta de siguranta dintre autovehicule, sa nu efectueze deasiri riscante si sa adopte permanent o conduita preventiva la volan. 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata