Facebook, WhatsApp si Instagram pericol de inchidere

Facebook, WhatsApp si Instagram ar putea sa fie inchise. Blackberry se judeca cu firma infiintata de Mark Zuckerberg pe care o invinovateste ca i-a incalcat cu buna stiinta proprietatea intelectuala.

Functiile pe care BlackBerry pretinde ca Facebook le utilizeaza  in aplicatiile sale fara a avea drept acopera partea de securitate unele caracteristici ale interfetei grafice, cat si mai multe setari ce tin de functionalitate propriu-zisa a acestora.

Generarea cheilor de criptare, afisarea pictogramelor numerice pentru a evidentia notificarile, etichetarea persoanelor in poze, autocompletarea textului in casuta de cautare si oprirea notificarilor pentru o conversatie sunt cateva dintre caracteristicile vizate de proces.

Posibil cele doua companii vor ajunge la o intelegere. Fie Facebook va fi de acord sa achite pentru brevetele detinute de BlackBerry, fie va gasi niste brevete proprii pentru care sa initieze propriul proces pentru a anula actiunea celor de la BlackBerry. Insa, in caz ca statul american da castig de cauza canadienilor de la BlackBerry, Facebook, Whatsapp si Instagram si-ar putea opri activitatea

Citeste si:  Iohannis: UE este singura opţiune pentru menţinerea prosperităţii şi securităţii cetăţenilor noştri

Nu este normal ca o companie aflata pe o panta descendenta sau care incearca sa se reinventeze sa caute orice mijloace de finantare, inclusiv acest gen de procese. Au facut-o Yahoo! cu Facebook in 2012, Nokia cu Apple in 2016, etc.

4 miliarde de oameni folosesc Facebook, Facebook Messenger si subsidiarele sale, WhatsApp si Instagram.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner