Nicio persoană să nu fie afectată de o infecție care poate fi prevenită

Scopul Societății pentru Prevenirea Infecțiilor din Regatul Unit este ca “nicio persoană să nu fie afectată de o infecție care poate fi prevenită”, iar misiunea acesteia este de “a informa, promova și susține politica și practica de prevenție expertă a infecțiilor în beneficiul pacientului sau a utilizatorului serviciilor și pentru securitatea personalului, indiferent unde se realizează îngrijirea medicală.”

Societatea pentru Prevenirea Infecțiilor IPS numără peste 2000 de membri, profesioniști și specialiști în prevenirea și controlul infecțiilor, fiind una dintre cele mai importante organizații de profil din lume.

Pentru prima oară în România, Dr. Neil Wigglesworth, Președintele Societății pentru Prevenirea Infecțiilor va participa în calitate de Speaker și de Invitat la Romanian Hand Hygiene Days 2018, eveniment care va avea loc săptămâna viitoare la București.

Alături de Prof. Didier Pittet, de la Spitalul Universitar din Geneva, Dr. Neil Wigglesworth va susține pe 13 martie la București o conferință de presă pe tema siguranței pacientului, a prevenirii și controlului infecțiilor.

Conferința de presă va avea loc marți, 13 martie, ora 11:30, la JW Marriott Grand Hotel.

Neil Wigglesworth s-a calificat ca asistent medical în 1987 și, după o carieră clinică axată în principal pe îngrijirea medicală în situații grave, a trecut la domeniul de prevenire și control al infecțiilor. Neil Wigglesworth a lucrat în numeroase poziții ca asistent medical principal, în administrație, cercetare și ca asistent medical consultant de specialitate, precum și în Protecția Sănătății. În calitate de Președinte al Societății de Prevenire a Infecțiilor și redactor al Jurnalului de Prevenire a Infecțiilor, Neil Wigglesworth este interesat în special de abordările pentru îmbunătățirea calității.

 

Romanian Hand Hygiene Days 2018 va avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și-l va avea ca invitat special pe Creatorul Programului Global pentru Siguranța Pacientului, Didier Pittet. Romanian Hand Hygiene Days este organizat de BORO PR & COMMUNICATION și face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare pentru sănătate.

Parteneri Instituționali: Societatea pentru Prevenirea Infecțiiilor din Marea Britanie – IPS, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Societatea Română de Epidemiologie. Organizator științific al programului: Societatea Română de Microbiologie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.