Masina zburatoare va putea fi precomandata. Pretul porneste de la 300.000 euro

839

Anul acesta, compania olandeza Pal-V a iesit in evidenta la salonul auto de la Geneva prezentand o masina zburatoare. Vehiculul seamana cu un elicopter. Pal-V Liberty are trei roti si doua locuri.
PAL-V Liberty este o masina dotata cu un rotor pliabil si poate atinge pana la 160 km / h, ajunge la 0 la 100 km / h in mai putin de 9 secunde, iar consumul este de 7,6 litri de benzina la 100 de kilometri. In aer, vehiculul are cu o autonomie de 500 km si un consum de 26 litri de benzina pe ora. Poate urca pana la 3500 metri altitudine. Daca la bord sunt doua persoane, autonomia pe cer este de numai 400 km.

Citeste si:  Rusia îşi consolidează securitatea, în replică la întărirea potenţialului militar al NATO

Cand aterizeaza, elicea si mecanismul de echilibrare se pliaza iar coada se retracteaza, Pal-V fiind gata sa fie condusa ca o masină obisnuita. Trecerea pe modulul de zbor dureaza cam 10 minute, in acestea fiind incluse si verificarile necesare, spune compania.

Aceasta masina este relativ compacta, avand o lungime de 4 m si o inaltime de 1,70 m si poate fi condusa pe orice sosea si parcata fara probleme in parcari subterane.

Preturile unei astfel de masini zburatoare porneste de la aproximativ 300.000 de euro si poate ajunge la aproximativ 500.000 de euro, primul volum de productie fiind de 90 de vehicule. CEO-ul companiei spune ca masinile zburatoare nu sunt pentru oricine, insa sunt destule persoane care asteapta sa cumpere modelul.

Citeste si:  20 de ani de la moartea actriţei şi dansatoarei Ginger Rogers

In februarie 2017, producatorul a lansat precomenzi pentru vehiculul sau hibrid. „Masinile zburatoare au aparut foarte mult in filme, iar de anul viitor, acestea vor fi disponibile”, a spus CEO-ul Robert Dingemanse.

Modelul Pal-V Liberty nu este singura masina zburatoare in curs de dezvoltare in lume. Americanii de la Terrafugia lucreazs la The Transition iar start-up-ul germanii de la Lilium la un modelul electric integral cu functie de decolare si aterizare verticala.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata